Leti, leti ... FlyKly!

Alenka Selčan 22. oktober 2013
/PublishingImages/flykly-hero.jpg

Čudežni mož z imenom Niko Klanšek očitno ve, kako navdušiti na crowdfunding kampanjah. Tokrat s svojim zmagoslavnim pohodom po Kickstarterju žanje že petič. Po uspešnicah LL Stol, ONDU Pinhole, Musguard in Lomu je tu zdaj še pametno kolo FlyKly, ki mu je v borih 48 urah uspelo doseči svoj finančni cilj na Kickstarterju.

Zakaj torej gre? FlyKly je pomožni pogon za zadnje kolo, ki se ponaša s pametno elektroniko in z vitkim elektro motorjem, pritrjenim na kolesni obroč. Ohišje skriva tudi baterijo in napravo, ki zbrano energijo pretvori v pogon.

 

Tisti, ki so se izgovarjali, da ne želijo priti v službo prepoteni zavoljo vožnje s kolesom, so torej izgubili še en argument, saj s FlyKly napora skorajda ni več in noben hribček ne bo več ovira, zaradi katere bi morali stopiti s kolesa. Odslej se bomo lahko na izlet iz Ljubljane na Bled podali kar s FlyKly pametnim kolesom, saj bo s hitrostjo 25 km/h z njim mogoče prevoziti do 50 kilometrov.

Vse lepo in prav, a zakaj pravzaprav to super kolo omenjamo na naši strani? Uganili ste. FlyKly deluje v sožitju s pametno tehnologijo, saj ima na krmilu kolesa tudi pametno LED-svetilko, ki pa je hkrati držalo in polnilec za vaš pametni mobitel. Odslej ne bomo več ogrožali prometa, ko bomo brskali po žepu za svojim mobitelom. Ta bo med vožnjo varno pritrjen in dobro na očeh, tako da bomo lahko merili hitrost, razdaljo, čas potovanja in nivo baterije ter seveda, za to uporabljali FlyKly aplikacijo, ki je na voljo za uporabnike iPhona, Androidov in celo pametne ure Pebble. Z aplikacijo bomo lahko nastavili najvišjo željeno hitrost naše vožnje in ko bomo začeli poganjati kolo, bo pametni FlyKly poskrbel za vse ostalo. Aplikacija nam bo svetovala tudi najhitrejšo, najbolj varno ali najprivlačnejšo pot do našega cilja.

 

Z aplikacijo bomo lahko kolo tudi zaklenili in če se bo navkljub temu zgodilo, da se bo našel zlikavec, ki bi mu naše super kolo vseeno uspelo odtujiti, nas bo aplikacija o tem nemudoma obvestila in nam sporočila, kam kolo potuje brez nas.

Razlogov, da je FlyKly postal hipna uspešnica, je očitno dovolj. Univerzalen dizajn omogoča, da ga lahko namestimo na skorajda vsak model kolesa, saj ga lahko naročimo v več velikostih in barvah. Čestitke fantom, ki so kolesarstvo naredili pametnejše in prijaznejše uporabnikom, četudi morda ideja za pametno kolo ni zrasla na njihovem zeljniku, saj smo že leta 2009 vzdihovali nad kopenhagenskim kolesom.

 


Kakorkoli že, najbrž bomo spomladi videli kar nekaj srečnežev, ki jim bo vožnjo lajšalo to pametno kolo. Če je FlyKly prepričal tudi vas, nikar ne čakajte na maj in podprite FlyKly že zdaj!

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
22. oktober 2013
1898
23. oktober 2013
Leti, leti ... FlyKly!
iOS, Android