Leto po izidu je Gingerbread končno na večini Android naprav

Alja Isakovič 23. september 2013
/PublishingImages/gingerbread-android.png
Android 2.3 GingerbreadSkoraj leto je že minilo od takrat, ko je Google predstavil telefon Nexus S z operacijskim sistemom Android 2.3, znanim pod imenom Gingerbread. Po najnovejših Googlovih podatkih se je sedaj Gingerbreadu le uspelo prebiti na večino aktivnih Android naprav. Si upaš napovedati, koliko časa bo za ta podvig potreboval Ice Cream Sandwich?

Počasi, a vztrajno, je torej Gingerbreadu le uspelo izpodriniti prevlado prejšnje različice Androida 2.3, imenovane Froyo. Gingerbread sedaj po najnovejših uradnih podatkih poganja dobrih 44 % Android naprav, Froyotu pa delež vztrajno pada - sedaj je že na slabih 41 %. Hkrati pa delež Android tablic z Androidom 3.0 Honeycomb še naprej ostaja zelo nizek, saj dosega le slaba 2 %. Google podatke zbira na podlagi naprav, ki v obdobju zadnjih 14-ih dni dostopajo do Android Marketa. Se pravi, da podatki kar dobro odražajo deleže Android različic na aktivnih Android napravah.

Deleži Android različic, 3. november 2011

Deleži Android različic, 3. november 2011 (vir: Google)

V naslednjem letu bo največji izziv za proizvajalce Android telefonov gotovo nadgradnja na Android 4.0 Ice Cream Sandwich, ki v novi, privlačni embalaži združuje Android za telefone (Gingerbread) in tablice (Honeycomb). Glede na to, da gre predvsem z vidika uporabniškega vmesnika in uporabniške izkušnje za precej veliko nadgradnjo, imajo tokrat proizvajalci pred seboj še bolj zahtevno nalogo. Poleg tega pa je na trgu tudi vse večje različnih Android naprav, kar bo posodobitve še otežilo.

Kaj meniš, koliko časa bo potreboval Ice Cream Sandwich, da bo na voljo na večini Android naprav? Manj kot leto ali več?

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
23. september 2013
285
24. september 2013
Leto po izidu je Gingerbread končno na večini Android naprav
Android