Letos bomo morda dobili tri nove Apple iMace

Tehnik 20. april 2017
/PublishingImages/imaci2017-hero.jpg

Apple bi lahko, kot smo ravnokar izvedeli na spletni strani DIGITIMES, v letošnjem letu ponudil tri nove računalnike iMac (na slikah aktualni iMac z zaslonom Retina), med drugim enega bolj poslovno usmerjenega. Vse tri iMace bi lahko na prodajnih policah ugledali enkrat v drugi polovici leta, pri čemer ne gre pričakovati, da bomo tistega poslovno usmerjenega iMaca videli v prodaji pred koncem leta.

Kot smo izvedeli od DIGITIMES, naj bi imel poslovno usmerjeni iMac Intelov procesor Xeon E3-1285 v6, 16-64 GB ECC RAM pomnilnika in do 2 TB NVMe SDD-ja. Konkretnih specifikacij preostalih dveh iMacov omenjena spletna stran ni zapisala.

 

Ko smo že pri Applovih osebnih računalnikih, naj spomnimo, da Apple pripravlja tudi novi Mac Pro, ki bo v primerjavi z aktualnim modelom precej spremenjen. Novi Mac Pro bo imel modularno zasnovo, tako da ga bo precej lažje nadgrajevati kot aktualnega. Poleg tega gigant iz Cupertina pripravlja še posebne »pro« zaslone za novi Mac Pro.

Verjamemo, da bo Apple vsaj katerega izmed omenjenih osebnih računalnikov predstavil jeseni skupaj z novo generacijo iPhona. Pričakujemo lahko, da bo slednjo predstavil v septembru.

Vira: DIGITIMES, Apple.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
20. april 2017
3408
20. april 2017
Letos bomo morda dobili tri nove Apple iMace
iOS