LG Display pokazal 88-palčni 8K OLED-zaslon

Tehnik 4. januar 2018
/PublishingImages/lg-88palc-8k-hero.jpg

LG Display je razvil izjemno atraktiven 88-palčni OLED-zaslon z ločljivostjo 8K. Gre za res izjemen zaslon, ki zahvaljujoč OLED-tehnologiji, izjemno visoki ločljivosti in izjemno veliki diagonali ponuja veliko, ostro in nasploh lepo sliko. Ker gre za OLED-zaslon, je črna barva pri njem res črna, preostale barve pa so žive. LG Displayev novi 88-palčni zaslon je obenem tudi precej tanek, saj ne potrebuje dodatnega osvetljevanja od zadaj.

Kako je zaslon videti v praksi, lahko vidite na sliki. Dejstvo pa je, da v vsem svojem sijaju zablesti šele, ko ga vidimo v živo.

V živo ga bo mogoče videti na letošnjem sejmu CES, ki bo potekal od 9. do 12. januarja v Las Vegasu. Tam lahko sicer pričakujemo še kakšne druge zanimive izdelke LG Displaya.

Ali bo šel omenjeni 88-palčni 8K OLED-zaslon tudi dejansko v prodajo, ne vemo. Obstaja možnost, da je to samo koncept, ki ne bo šel v prodajo. No, bomo videli, ne bi bilo pa slabo. Je pa dejstvo, da če ga bo mogoče kupiti, bo izredno drag. Če bi radi imeli doma kakovostno 90 in več palčno sliko, je trenutno bolj smiselno razmisliti o nakupu kakšnega projektorja.

Vir: lgdisplay.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
4. januar 2018
3803
4. januar 2018
LG Display pokazal 88-palčni 8K OLED-zaslon