LG je na letošnjem CES-u predstavil revolucionaren TV, ki se zvije

Tehnik 16. januar 2018
/PublishingImages/lg-zvit-tv-hero.jpg

LG je letos na sejmu CES pokazal izjemno zanimiv 65-palčni televizor, ki se lahko zvije v posebno škatlo. Gre za res revolucionaren TV, ki ni samo atraktiven, ampak tudi funkcionalen.

LG-jev zvijajoči se televizor uporabnikom prinaša več uporabnih funkcionalnosti. Omogoča jim na primer, da gledajo filme brez črnih robov nad in pod sliko. Del tega televizorja se namreč lahko enostavno in hitro »pospravi« v škatlo, tako da ostane dvignjen samo del, ki prikazuje film. Uporabniki lahko dvignejo tudi samo majhen del slike pri LG-jevem revolucionarnem televizorju in imajo na tem delu prikazane razne informacije, ki jih zanimajo.

 

Novi televizor je sicer osnovan na tehnologiji OLED. Zaradi te tehnologije se je novinec tudi sposoben zvijati. Pri tehnologiji LCD zvijanje ne bi bilo mogoče. Ločljivost pri televizorju je 4K, kar je povsem dovolj za 65-palčno diagonalo.

Kdaj točno bo LG dal ta ali pa kakšen podoben zvijajoči se televizor v prodajo, ne vemo. Upamo, da kmalu. Lahko pa pričakujemo, da bo imel takšen televizor visoko ceno, tako da si ga večina uporabnikov niti ne bo mogla privoščiti.

Vir: youtube.com.

Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
16. januar 2018
3822
16. januar 2018
LG je na letošnjem CES-u predstavil revolucionaren TV, ki se zvije