LG najavil začetek prodaje tablice G Pad 10.1

Tehnik 11. julij 2014
/PublishingImages/gpad-hero.jpg

LG igra na trgu pametnih mobitelov zelo pomembno vlogo. Svojo vlogo še bolj utrjuje z na trg nedavno poslanim mobitelom G3, ki navdušuje s svojim 5,5-palčnim (14-centimetrskim) zaslonom z ločljivostjo kar 2.560 x 1.440, kamero z laserskim samodejnim fokusom in atraktivno zunanjostjo. Na trgu tabličnih računalnikov mu veliki met še ni uspel. Tam že nekaj časa kraljujeta Apple in Samsung, ostali pa bolj kot ne pobirajo drobtinice. Morda bo prodajno bolj uspešen z novo Android tablico G Pad 10.1, katere začetek prodaje je najavil na svoji uradni spletni strani. To pa ni edina tablica, s katero LG napada svetovni trg. Na trg prihajata tudi dve manjši izvedbi te tablice.

Tablica G Pad 10.1 po svojih strojnih specifikacijah zaostaja za svojo najhujšo 10-palčno konkurenco (na primer za Galaxy Tab S 10.5 in iPad Air), a LG pošteno priznava, da z njo niti ne cilja na najbolj zahtevne kupce. Tisti, ki iščete tablico z izjemno visoko gostoto pik, boste nad njo malce razočarani. Njen 10,1-palčni (25,7-centimetrski) zaslon namreč premore ločljivost v višini 1.280 x 800, kar nanese 149 pik na palec. Za primerjavo, zaslon pri tablici Galaxy Tab S 10.5 ima ločljivost kar 2.560 x 1.600. To pomeni, da ima izjemno visokih 288 pik na palec. Ostale strojne specifikacije so v redu. Ima 1,2-GHz 4-jedrni procesor, 1 GB RAM pomnilnika, 16 GB internega spomina, kameri s 5 MP in 1,3 MP ter baterijo z 8.000 mAh.

 

Kljub ne ravno izvenserijskim strojnim specifikacijam, G Pad 10.1 še zdaleč ni dolgočasen izdelek. Nasprotno, ponuja nam kar nekaj zanimivih funkcionalnosti, ki nam narišejo nasmeh na obraz. Ena od njih je »Smart Keyboard«, ki spremlja in analizira naše tipkanje in nam na podlagi tega omogoča, da pri pisanju naredimo 75 % manj napak. Naslednja je »Dual Window«. Ta nam omogoča, da na zaslonu hkrati uporabljamo dve aplikaciji. To sicer ni nekaj novega, saj smo takšno funkcionalnost videli že pri Samsungovih mobitelih. »Touch & Shoot« prinaša zanimiv način izdelave slik. Gre za to, da se moramo s prstom le dotakniti dela zaslona, za katerega želimo, da je na sliki najbolj izostren, in že je tu naša fotografska umetnija. Za izdelavo »selfijev« je na voljo »Gesture Shot for Selfies«. Te naredimo tako, da pred objektivom kamere dlan stisnemo v pest in po treh sekundah nas ta slika.

S tem pa zanimivih funkcionalnosti še ni konec. G Pad 10.1 nam ponuja še »Knock Code« in »QPair 2.0. Prvi prinaša inovativen način dostopanja do namizja. Da pridemo do njega, moramo ponavadi pri mobitelih najprej pritisniti na gumb za odklepanje in nato zaslon še odkleniti. S »Knock Code« gre hitreje, in sicer z vnaprej določenim vzorcem dotikanja ugasnjenega zaslona, ki ga poznamo le mi. Vzorec mora vsebovati vsaj 3 in ne več kot 8 dotikov. Sorodno funkcionalnost, poimenovano kot »KnockOn«, je LG predstavil že v preteklosti. Ta je omogočala, da z dvojnim dotikom zaslona le-tega prižgemo ali ugasnemo. »Qpair 2.0 panam omogoča, da prek Bluetooth povezave prejmemo na tablico obvestila o klicih in sporočila iz svojega Android mobitela. Na njih se lahko tudi odzovemo.

Tablica G Pad 10.1 bo najprej na voljo v ZDA, do konca meseca pa jo lahko pričakujemo še na drugih glavnih svetovnih trgih. Seveda tudi na evropskem.

Vir: lgnewsroom.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
11. julij 2014
2102
15. julij 2014
LG najavil začetek prodaje tablice G Pad 10.1
Android