LG Optimus 3D - prva mobilna 3D izkušnja

Tehnik 24. september 2013
/PublishingImages/lg3dc.jpg

V zadnjem tednu smo imeli na testu LG Optimus 3D. Gre za prvi mobitel z zaslonom, pri katerem za gledanje v 3D ne potrebujemo očal. Iz prodajnega vidika je to zagotovo najbolj privlačna funkcija tega mobitela, a se je izkazalo, da ima LG Optimus 3D poleg očitnega še kar nekaj odličnih lastnosti, ki morda prepričajo v nakup. Testirali smo različico, ki ni namenjena za prodajo, a vsaj po hitrosti in učinkovitosti nismo opazili nobenih "hroščev".

Specifikacije:

- Android 2.2, Froyo (možna nadgradnja na 2.3)

- dvojedrni 1GHz ARM Cortex-A9 procesor

- 4,3 palčni zaslon (resolucija 480 x 800)

- 512 MB delovnega pomnilnika

- dve 5MP kameri na zadnji strani z avtomatskim ostrenjem in LED bliskavico

- podpora za Flash 10.1

- 8GB internega spomina

- 1500 mAh baterija

- masa 168 g

- zajem fotografij in prikaz v 3D

Zaradi svoje velikosti (128 x 68 x 11.9 mm) se bo Optimus 3D mogoče komu zdel neudoben za uporabo, vseeno pa velikost prinaša občutek robustnosti, mogočnosti. Na prvi pogled in otip nismo opazili, da je ohišje plastično, to odlično prikrijejo tudi detajli okrog kamer na zadnji strani. Gumbi za upravljanje so del zaslona na dotik in so izjemno odzivni. Gumb na zgornji desni strani služi zaklepu in odklepu, stranski 3D gumb pa zgolj preklapljanju med 2D in 3D načinom fotografiranja, ob daljšem pritisku odpre 3D meni. Aktivacija kamere je torej možna le prek bližnjice v meniju, vsaj pri trenutni različici.

Zadnja stran mobitela je tista, ki je še posebej zanimiva. Med dvema 5MP kamerama se nahaja LED bliskavica, ki pomaga pri posnetkih v slabi svetlobi, napis 3D stereoscopic pa razkrije glavni adut te zverine. Siva linija vodi do zvočnikov, ki so dovolj zmogljivi, da pomagajo pri 3D izkušnji gledanja videoposnetkov.

Nad dejstvom, da 3D fotografij in posnetkov v testu ne moremo pokazati, smo nekoliko razočarani. 3D seveda deluje le na 3D zaslonih. Lahko pa zatrdimo, da je viden zares pravi 3D, takšen, da te prisili k stegovanju prstov in ugotavljanju, kako za vraga se oči igrajo s teboj.

Prvi zagon že ponudi prve možnosti prilagoditve, vpis v družabna omrežja ali sinhronizacijo z elektronsko pošto. Ob tem je treba opozoriti, da večina funkcij za delovanje uporablja prenos podatkov zato preveri, kakšen paket imaš in koliko MB imaš vključenih. Prednaloženi Android 2.2 z možnostjo nadgradnje na 2.3 je prilagojen z LG izgledom kar niti ni slabo. Ikone so na čudovitem zaslonu izjemno barvite, celoten meni kar zasije ob vsakem novem odklepu.

Izpostavljamo - 3D

To je bilo tudi naše prvo srečanje s 3D mobitelom in bili smo navdušeni. Vsebine, kot so igre, aplikacije in predvsem fotografije in video v 3D, to je zagotovo nekaj, česar bi si želeli več tudi v prihodnje. Seveda so vsebine omejene, zato prednaložene igre in bližnjica do YouTube 3D posnetkov pride še kako prav. Slaba stran uporabe vsebin v 3D je ta, da ob pretirani uporabi trpijo oči, zato tudi sam mobitel opominja, kdaj bi bilo dobro, da naredimo pavzo. Izkušnja bo v vseh pogledih navdušila, zagotovo pa boš tarča raznih vprašanj, kako tvoj mobitel deluje, tako da se kar nauči.

LG Optimus 3D je idealen sopotnik za vse, ki stremijo k zadnjim trendom in se zavedajo dodatne vrednosti, ki jo prinaša 3D. Če se osredotočim na ostale funkcije, je na mobitelu prednaloženih dovolj aplikacij za osnovno rabo, za ostalo pa poskrbi Android Market ali prednaloženi App Svetovalec.
Na voljo bo tudi pri Mobitelu, cene bodo na dan izzida objavljene na spletni strani in na Facebooku. Kdaj? Zelo kmalu ;)

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. september 2013
1575
24. september 2013
LG Optimus 3D - prva mobilna 3D izkušnja