LG predstavil mobitel G3, ki premika meje

Tehnik 28. maj 2014
/PublishingImages/lg-g3-hero-1.jpg

Že nekaj časa v javnosti precej prahu dviguje LG-jev težkokategornik G3. Ta je po tisočerih novicah, v katerih smo novinarji navajali njegove domnevne specifikacije, končno dočakal uradno predstavitev. Občutki po njej so izjemno dobri! LG je namreč pripravil mobitel, ki bo še kako mešal štrene največjim proizvajalcem mobitelov.

Ena od stvari, ki pri G3 najbolj izstopajo, je njegov zaslon. Glede na podane karakteristike lahko že sedaj rečemo, da bo uporabnike težko pustil ravnodušne. Njegova 5,5-palčna (14-centimetrska) diagonala sama po sebi sicer ni nič posebnega. Tisto, kar precej bolj bode v oči, je ločljivost v višini 2.560 x 1.440 slikovnih točk. Z drugimi besedami rečeno: ponuja neverjetnih 538 pik na palec. Številka, ki je do danes ni uspelo doseči še nobenemu proizvajalcu mobitelov. Na tem mestu je odveč poudarjati, kako kristalno čisto sliko je zmožen prikazovati ta mobitel.

 

Spisek izjemnih specifikacij lahko nadaljujemo s kamero s 13 MP, optičnim stabilizatorjem slike in laserskim samodejnim fokusom. Poleg tega, da nam omogoča izdelavo še kakovostnejših slik in video posnetkov kot predhodni model G2, nam ponuja tudi izredno zanimiv način zajemanja slik. Doslej smo bili pri slikanju navajeni, da smo objekt najprej izostrili, nato pa pritisnili še na fizični gumb. To je lahko skupaj trajalo tudi kakšno sekundo ali dve. G3 to dela hitreje. Le pritisniti moramo na objekt na zaslonu, za katerega želimo, da se izostri, in že nastane fotografija. Slika zaradi izboljšanega fokusiranja nastane skoraj v trenutku, ko pritisnemo na zaslon. G3 seveda ponuja tudi sprednjo kamero. Gre za kamero z 2,1 MP, ki omogoča izdelavo še lepših slik kot G2. Ponuja tudi zelo zanimivo funkcionalnost za izdelavo »sebkov«. Namesto, da bi za njihovo izdelavo pritisnili na gumb za slikanje, z roko naredimo posebno gesto in tri sekunde za tem nas slika.

Atraktivna zunanjost je pri zaslonu in kameri tretja stvar, ki pri mobitelu najbolj navduši. G3 krasijo elegantne in v spodnjem delu nekoliko zaobljene linije, s katerimi bo v estetskem pogledu prepričal še tako zahtevne uporabnike. Še posebej veseli dejstvo, da so robovi okoli zaslona - tako kot pri njegovem predhodniku G2 - izjemno tanki, kar povečuje njegovo atraktivnost. Da bo zadoščeno vsem barvnim okusom, ga LG ponuja v kar petih barvah, in sicer v beli, črni, vijolični, rdeči in zlati. Zanimivo je, da zlate barve mobilni proizvajalci pred leti niso niti povohali, danes pa so skoraj vsi najboljši mobiteli odeti tudi vanjo.

Za pogon operacijskega sistema Android 4.4.2 KitKat, ki ga je LG odel v prenovljen uporabniški vmesnik, je zadolžen 2,5 GHz 4-jedrni procesor. Ta se lahko po moči v celoti primerja s procesorjema iz mobitelov Galaxy S5 in One (M8). V podporo sta mu tudi 2 oziroma 3 GB DDR3 RAM-pomnilnika.

 

Prostora za shranjevanje datotek nam pri G3 ne bi smelo kar tako zmanjkati. Vgrajenega ima 16 GB oziroma 32 GB internega spomina in če nam to ni dovolj, nam je na voljo tudi reža za Micro SD-kartice. Z njihovo pomočjo se kapaciteta razširi še za dodatnih 128 GB. To pa bo verjetno že zadostovalo, kajne? Že dlje časa trajajoči problem pri pametnih mobitelih je avtonomija njihove baterije. Upajmo, da bo baterija s 3.000 mAh urami pri mobitelu G3 dovolj velika, da povprečnemu uporabniku ne bo treba še pred večerom iskati kabla za polnjenje.

Zanimivih lastnosti G3 s tem še ni konec. LG-jevi mojstri se zavedajo problema varnosti pri mobitelih, zato so dali nekaj poudarka tudi temu segmentu. G3 nam tako med drugim ponuja zanimiv in hkrati varen način odklepanja zaslona s pritiskanjem na določene dele ugasnjenega zaslona, zaklepanje datotek in zaklepanje naprave na daljavo v primeru kraje ali izgube. Na voljo je izboljšana tipkovnica, ki z analiziranjem naših tipkarskih navad omogoča kar 75 % manj napak pri pisanju. Tu je še sistem Smart Notice, ki ponuja različne predloge in priporočila, kot na primer predloge glede izbrisa datotek ob pomanjkanju prostora na internem spominu.

Verjetno marsikateri navdušenec nad pametnimi mobiteli že komaj čaka, da se LG-jev novinec znajde na prodajnih policah. K sreči ne bo treba dolgo čakati. Začetek prodaje je že danes, 28. maja. Sprva bo na voljo kupcem v Južni Koreji, kasneje pa se bo njegova prodaja razširila v več kot 170 držav po svetu.

Vir: lgnewsroom.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
28. maj 2014
2054
5. junij 2014
LG predstavil mobitel G3, ki premika meje
Android