LG predstavil svojo novo zvezdo – G7 ThinQ

Tehnik 7. maj 2018
/PublishingImages/g7-thinq-maj18-hero.jpg

LG, ki velja za enega od najbolj priznanih proizvajalcev mobilnih naprav, je predstavil nov mobitel višjega kakovostnega razreda. Predstavil je G7 ThinQ. Gre za sila zanimiv mobitel, ki blesti na skoraj vseh področjih. Poglejmo nekoliko podrobneje, kakšen je G7 ThinQ oziroma kaj ponuja.

Navzven je mobitel G7 ThinQ, vsaj po našem mnenju, zelo atraktiven. Na njegovem stranskem delu se nahaja kovinska obroba, spredaj in zadaj pa steklo Gorilla Glass 5. To steklo je relativno trpežno, vseeno pa se lahko razbije. Če boste G7 ThinQ kupili, vam vsekakor priporočamo, da nanj namestite ovitek in zaščitno steklo.

 

Na sprednji strani mobitela se pod steklom Gorilla Glass 5 nahaja 6,1-palčni LCD zaslon, ki ima na zgornjem delu zarezo v stilu iPhona X. Takšno zarezo videvamo pri vse več mobitelih. Nedavno jo je na primer na nekatere nove mobitele (P20, P20 Pro …) dodal tudi Huawei. Je pa možno zarezo pri G7 ThinQ prek programske funkcionalnosti zakriti. Zaslon, ki ga ima G7 ThinQ, naj bi bil izjemno svetel. Brez težav naj bi ga lahko gledali tudi, ko smo zunaj in vanj sveti sonce. Zasloni pri mobitelih ob močni svetlobi sonca pogosto pokleknejo. Zaslon od G7 ThinQ naj torej ne bi.

Na zunanjem delu mobitela G7 ThinQ najdemo tri kamere, spredaj eno z 8 MP in zadaj dve s 16 MP (ena ima standardni kot snemanja, druga pa ima zelo širok 107-stopinjski kot snemanja). Kar se tiče fotografskih sposobnosti, naj bi bil mobitel G7 ThinQ vrhunski. Na podlagi umetne inteligence zna med drugim prepoznavati objekte v objektivu in nato ponuditi optimalen način slikanja. Poleg tega zna izdelovati tudi svetle posnetke v slabi svetlobi.

Zanimivo, mobitel ima vgrajen poseben fizični gumb na stranskem delu (tik pod gumboma za nastavljanje jakosti zvoka), prek katerega se lahko poganja digitalnega asistenta Google Assistant, kasneje pa tudi Google Lens. Podoben gumb je v svoje mobitele dodal že Samsung, le da se prek njegovega poganja digitalni asistent Bixby.

 

G7 ThinQ naj bi, sodeč po LG-jevi predstavitvi, blestel tudi na področju zvoka. Nudil naj bi boljši bas od konvencionalnih mobitelov. Vrhunski zvok pri tem mobitelu naj bi zagotavljal tudi Hi-Fi Quad DAC.

V notranjosti mobitela G7 ThinQ lahko najdemo cel kup vrhunske opreme, na primer Qualcommov čip Snapdragon 845, ki lahko brez težav poganja večino aplikacij in iger. V notranjosti lahko najdemo tudi 4 oziroma 6 GB RAM pomnilnika ter 64 oziroma 128 GB internega spomina, ki ga je možno še dodatno razširiti s karticami microSD. G7 ThinQ v različici s 6 GB RAM pomnilnika in 128 GB internega spomina bo imel v imenu dodan »+«.

Pod ohišjem mobitela se nahaja tudi baterija z zmogljivostjo 3.000 mAh, ki jo je možno polniti brezžično. Kapaciteta baterije se sicer ne zdi ogromna, verjamemo pa, da je dovoljšna, da mobitela uporabnikom ob povprečni uporabi ne bo treba polniti še pred večerom.

G7 ThinQ se lahko pohvali s tem, da ima certifikat IP68. Ta certifikat zagotavlja, da je naprava zelo solidno odporna proti vodi in prahu.

V Južni Koreji bo G7 ThinQ mogoče kupiti že v prihodnjih dnevih. Pozneje bo ta mobitel možno kupiti tudi na številnih drugih svetovnih trgih. Med drugim v Severni Ameriki, Latinski Ameriki, Aziji in v Evropi.

Pri Telekomu Slovenije smo pretekle LG-jeve mobitele serije G prodajali in upamo, da bomo tudi novega člana. Če ga bomo, boste to izvedeli na našem uradnem spletnem mestu http://www.telekom.si.

Specifikacije G7 ThinQ:

 • Čip: Snapdragon 845
 • Pomnilnik RAM: 4 GB (G7+ ThinQ ima 6 GB)
 • Interni spomin: 64 GB z možnostjo razširitve s karticami microSD (G7+ ThinQ ima 128 GB z možnostjo razširitve s karticami microSD)
 • Zaslon: 6,1-palčni z ločljivostjo 1.440 x 3.120 slikovnih točk (564 slikovnih točk na palec)
 • Sprednja kamera: 8 MP z zaslonko F1.9 in 80-stopinjskim kotom
 • Zadnji kameri: 16 MP z zaslonko F1.9 in 107-stopinjskim kotom ter 16 MP z zaslonko F1.6 in 71-stopinjskim kotom
 • Baterija: 3.000 mAh
 • Dimenzije: 153,2 x 71,9 x 7,9 mm
 • Teža: 162 g
 • Operacijski sistem: Android 8.0 Oreo
 • Ostalo: USB Type-C 2.0, certifikat IP68, gumb za Google Assistant, bralnik prstnih odtisov, tehnologija Qualcomm Quick Charge 3.0, brezžično polnjenje

Vir: lgnewsroom.com.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
7. maj 2018
4004
7. maj 2018
LG predstavil svojo novo zvezdo – G7 ThinQ
Android