Velikan LG se umika s trga mobitelov

Tehnik 6. april 2021 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/lg-zapusca-mobile-kavcic-apr21-hero.jpg

Južnokorejski tehnološki velikan LG ne bo več proizvajal in prodajal mobitelov. Ta vest bo verjetno spravila v slabo voljo kakšnega navdušenca nad tehnološkimi napravami, saj gre za podjetje, ki je na trgu mobitelov pustilo precejšen pečat.

LG bo uporabnikom svojih mobitelov še nekaj časa nudil podporo in programske nadgradnje. Pričakujemo lahko, da bo možno še nekaj časa (morda nekaj mesecev) kupovati njegove mobitele. Vse dokler ne bodo pošle njihove zaloge.

Razlog, zakaj se LG poslavlja s trga mobitelov, bi lahko bil v tem, da ni več tako v ospredju. Uporabniki so v zadnjem času bolj kot po njegovih mobitelih posegali po mobitelih konkurenčnih znamk, npr. po Applovih, Samsungovih in Huaweijevih.

 

Kljub temu, da se LG umika s trga mobitelov, pa ne verjamemo, da bi ta umik lahko ogrozil obstoj podjetja. LG ta hip velja za enega izmed najboljših proizvajalcev televizorjev in nič ne kaže na to, da bi v tem segmentu lahko kmalu doživel zaton. Na trgu televizorjev velja tudi za enega izmed najinovativnejših proizvajalcev. Izdelal je na primer televizor, ki se 'zrola'. LG velja tudi za enega bolj znanih proizvajalcev bele tehnike. Verjamemo, da bo tudi na tem trgu še naprej močan igralec.

Zanimivi mobiteli, ki jih je LG predstavil v preteklosti

LG je do danes predstavil ogromno mobitelov. Med drugim tudi kar nekaj takšnih, ki so na trgu zelo oziroma še vedno zelo izstopajo. Spodaj smo se spomnili na nekatere njegove modele, ki so se nam zdeli zelo zanimivi.

WING 5G

WING 5G je relativno nov mobitel, ki je bil predstavljen lanskega septembra. Je precej poseben, saj zelo izstopa z dizajnom. Ima namreč dva zaslona, pri čemer se eden prikaže po potrebi. Prikaže se, ko uporabnik zasuče osnovni zaslon. WING 5G zaradi svoje inovativne zasnove uporabniku omogoča nove načine uporabe.

Ima pa ta mobitel še eno zanimivo lastnost. Eno izmed kamer ima skrito v notranjosti. Ta se prikaže, ko jo uporabnik potrebuje.

 

Če vas WING 5G zanima, ga lahko kupite pri nas. V času pisanja tega članka smo ga še imeli na zalogi.

G8X ThinQ

G8X ThinQ je še en mobitel od podjetja LG, ki je poseben. Ta mobitel je poseben zato, ker omogoča, da se nanj pripne dodaten zaslon. Zaradi možnosti dodajanja dodatnega zaslona je požel precej pozornosti s strani tehnoloških navdušencev.

G8X ThinQ ima tudi zelo solidno procesorsko moč in zelo solidne fotografske oziroma snemalne sposobnosti.

 

G8X ThinQ smo kar nekaj časa prodajali tudi pri Telekomu Slovenije. Preverite na našem spletnem mestu, ali imamo še kakšnega na zalogi.

V60 ThinQ 5G

V60 ThinQ 5G je še en zanimiv mobitel podjetja LG. Tudi ta omogoča, da se nanj pripne dodaten zaslon. Lahko pa se ga seveda uporablja tudi brez. Zaradi možnosti dodajanja dodatnega zaslona je bil (in je še vedno) tudi ta mobitel deležen številnih pogledov. Žal pa ga ta hip ne morete kupiti pri nas.

 

G Flex

Leta 2013 nas je LG zelo navdušil z mobitelom G Flex. Posebnost tega mobitela je, da ima celoten zaslon ukrivljen. Zaslona nima ukrivljenega ob straneh, kot smo to videli pri številnih mobitelih do danes. Ukrivljenega ima od zgornjega dela proti spodnjemu. LG je pozneje predstavil tudi G Flex2, ki ima zaslon ukrivljen na podoben način. Se pa mobiteli s tako ukrivljenim zaslonom niso prijeli.

 

G5

Zelo zanimiv je tudi leta 2016 predstavljeni model G5, ki se lahko pohvali s tem, da je modularen. Nanj je možno dodati na primer poseben modul, ki izboljša fotografsko izkušnjo. Modularnost se pri mobitelih sicer ni prijela.

 

Vir: lgnewsroom.com.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
6. april 2021
5615
6. april 2021
Velikan LG se umika s trga mobitelov
Android