LG in TCL pokazala revolucionarne mobilne naprave, ki se zvijejo

Tehnik 19. januar 2021 Čas branja članka: 3 min
/PublishingImages/LG-TCL-mobilne-naprave-kavcic-jan21-hero.jpg

Mobiteli se v zadnjem obdobju pospešeno razvijajo in spreminjajo. Če so nekateri še pred nedavnim tarnali, da so vsi mobiteli enaki, danes tega enostavno ne morejo več trditi. S prihodom prepogljivih zaslonov se je dinamika razvoja mobilnih naprav spremenila. Naprave so vse bolj napredne in hkrati drugačne.

V zadnjih mesecih je na trg prišlo več prepogljivih mobitelov. Se pa zdi, da bi lahko že relativno kmalu prišli tudi mobiteli, ki se jih bo zvilo. Podjetji LG in pa TCL sta namreč v sklopu letošnjega sejma CES, ki je potekal v virtualni obliki, pokazala zanimive mobilne naprave, ki se zvijejo. Te bi lahko kazale na to, v katero smer bo šel razvoj mobitelov.

LG-jevo mobilno napravo, ki se zvije, si lahko ogledate v prvem spodnjem videoposnetku (glejte od 28:24 dalje). TCL-ovi pa v drugem (glejte od 12:54 dalje).

 
 

LG je napravo, ki se lahko zvije, pokazal zelo hitro. V videu lahko opazimo, da je naprava v dveh velikostih. Lahko je v večji različici, lahko pa se zvije in postane manjša. V videu je v napravi zapisano LG Rollable. Ta napis bi lahko razkrival, pod kakšnim imenom bo naprava poznana na trgu. Žal kakšnih drugih konkretnih informacij v zvezi s to napravo nimamo. Si pa seveda močno želimo, da bi kmalu prišla na trg.

TCL je v zgornjem videu želel pokazati dva posebna zaslona, ki se lahko zvijeta. Prvi je AMOLED, drugi pa OLED. Prav zato se zdi povsem mogoče, da v videu ne vidimo naprav, ki bosta dejansko prišli na trg.

Prva TCL-ova »zvita« mobilna naprava iz videa deluje drugače kot omenjena LG-jeva. Zaslon se zvije v drugi smeri kot tisti pri LG-jevi napravi. TCL-jeva prva »zvita« naprava v videu pa deluje tudi manjša. Deluje zelo dobro prenosljiva.

Druga TCL-ova »zvita« mobilna naprava iz videa deluje še posebej futuristično. Ima kar 17-palčni zaslon, tako da se na njem lahko vidi kar veliko informacij naenkrat.

Vsekakor priporočamo, da si za boljšo predstavo pogledate zgornja videoposnetka. V njih si sicer lahko ogledate še preostale novosti, ki sta jih LG in TCL predstavila v sklopu letošnjega sejma CES.

LG je pred tremi leti na sejmu CES že predstavil eno zelo zanimivo napravo, ki se lahko zvije. Televizor. Več o tem izveste tukaj.

Vira: Youtube.com, Tehnik.telekom.si.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
19. januar 2021
5536
19. januar 2021
LG in TCL pokazala revolucionarne mobilne naprave, ki se zvijejo