LG je uradno predstavil G Flex z ukrivljenim zaslonom

Alja Isakovič 28. oktober 2013
/PublishingImages/LG_G_Flex-hero.jpg

Že nekaj časa se je vedelo, da LG pripravlja mobitel z ukrivljenim zaslonom. Samsung je prvi tovrstni mobitel, Galaxy Round, napovedal že na začetku meseca. In če je Galaxy Round pravzaprav ukrivljeni Note 3, je LG G Flex ukrivljeni, a še nekoliko večji, LG G2. Se pa korejska ukrivljena mobitela razlikujeta po tem, da je G Flex ukrivljen od zgoraj navzdol in ne od strani, kot Galaxy Round.

LG G Flex 

LG G Flex ponuja kar 6 palcev (15,24 cm) velik 720p visoko ločljivi zaslon na dotik. Poganja ga 2.,26 GHz procesor Snapdragon 800, na voljo ima 2 GB delovnega pomnilnika ter 13 MP kamero. Gre torej za precej zmogljiv mobitel, primerljiv z modelom LG G2. G Flex si je od modela G2 sposodil tudi postavitev gumbov na zadnji strani za lažje upravljanje, ki se v praksi dokaj dobro obnese.

Hkrati je LG napovedal, da bo imel G Flex posebne animacije glede na to, kako ga bomo odklenili. Podpiral bo tudi funkcijo bujenja z dotikom, ki smo jo spoznali na modelu G2 ter ostale LG-jeve izboljšave operacijskega sistema Android 4.2.2.

Poleg tega se LG hvali s posebnim premazom na zadnji strani, ki naj bi bil sposoben zaceliti manjše praske in udrtine. Tako naj bi mobitel G Flex dlje ostal kot nov. Zanimiva obljuba, ki bi jo z veseljem stestirala.

LG G Flex 

A žal zaenkrat še ni znano, kdaj in ali bo LG G Flex na voljo v naših krajih. G Flex bo namreč, tako kot Galaxy Round, v novembru na voljo le na korejskem trgu. Zanimiva odločitev obeh proizvajalcev, ki očitno želita novo tehnologijo najprej testirati na domačih tleh. Sicer pa imata oba proizvajalca že izkušnje z ukrivljenimi televizorji.

Vir: Android Central

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
28. oktober 2013
1904
12. november 2013
LG je uradno predstavil G Flex z ukrivljenim zaslonom
Android