Light² S: igričarska miška, ki izstopa

Tehnik 10. december 2020 Čas branja članka: 3 min
/PublishingImages/Ligh2-s-kavcic-dec20-hero.jpg

Računalniške miške so naprave, ki jih ljudje še posebej pogosto uporabljamo. Marsikdo računalniško miško uporablja še precej pogosteje kot pametni mobitel. Zaradi izjemno razširjene uporabe tako ne preseneča dejstvo, da lahko na trgu najdemo ogromno različnih modelov računalniških mišk. Med njimi je veliko takšnih, ki so v prvi vrsti namenjeni igričarjem. In enega takšnih je zdaj predstavilo tudi podjetje Sharkoon. Predstavilo je miško z imenom Light² S, ki ima nekaj zelo zanimivih lastnosti. Ker gre za miško, ki na neki način izstopa, se nam zdi vredno povedati več o njej.

 

Miška Light² S že s svojim videzom nakaže, da je namenjena predvsem igričarjem. Velik del njene zunanjosti je osvetljen. Prav osvetlitev je eden od zaščitnih znakov igričarsko usmerjenih izdelkov. Pri miški Light² S lahko uporabnik osvetlitev spreminja prek namenske programske opreme.

Miška Light² S ima precej »luknjičasto« zunanjost. Zaradi številnih lukenj zagotovo izstopa na trgu. Ni pa to sicer edina Sharkoonova miška, ki ima luknje na zunanjem delu. Ima jih sicer tudi pred časom predstavljena Light² 200.

 

Prav luknjičast dizajn je pripomogel k temu, da je miška Light² S izredno lahka. Tehta namreč samo 78 gramov. Miška Light² 200 je sicer še nekoliko lažja. Tehta namreč le 62 gramov, s čimer velja za eno izmed lažjih mišk na trgu. No, tudi Light² S bi lahko uvrstili med najlažje miške na trgu.

Miško Light² S se lahko zaradi njenega simetričnega dizajna uporablja tako z levo kot z desno roko. Nekateri uporabniki bodo njeno obojestranskost cenili. Marsikateremu uporabniku pa bo zanjo vseeno. Ogromno uporabnikov, ki so v osnovi levičarji, računalniške miške brez težav uporablja z desno roko. Ti obojestranskosti miške Light² S ne bodo potrebovali.

Light² S žal ni brezžična miška. Ima pa ta miška vseeno, kot je razumeti Sharkoon, zelo fleksibilen kabel. Torej ni pričakovati, da bi ta uporabnika pretirano oviral.

V zvezi z miško Light² S velja omeniti tudi to, da premore ločljivost do 6.200 DPI in 8 programabilnih gumbov.

Pri Telekomu Slovenije vam ponujamo številne računalniške miške (klik, klik). Med drugim smo v času pisanja tega članka prodajali tudi dve znamke Sharkoon. Prodajamo pa tudi druge izdelke znamke Sharkoon (npr. stole in tipkovnice) in ni rečeno, da ne bomo prodajali tudi nove Light² S.

Vira: Youtube.com, Sharkoon.com.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
10. december 2020
5498
10. december 2020
Light² S: igričarska miška, ki izstopa