Mačjeljubci, pozor! Prihaja Kittyo

Alenka Selčan 25. april 2014
/PublishingImages/kittyo-hero.jpg

Se vam je že kdaj zgodilo, da v celem dnevu brskanja po spletu niste naleteli niti na en posnetek ljubkega mucka? No, takšni dnevi so nadvse redki, saj mačke še vedno kraljujejo med najbolj popularnimi spletnimi vsebinami, četudi njihovo krono kdaj pa kdaj ogrozijo selfiji ali krožniki, na katerih se bohotijo obroki zdrave hrane.

Mačje spletno zvezdništvo je bilo zapečateno leta 2007, ko je na razvpiti spletni strani Cheezburger pristala prva srečna mačka. Ko so nekoč urednico Emily Huh vprašali, zakaj so mačke na spletu popularnejše od psov, je odgovorila takole: »Lastniki mačk svojih ljubljenčkov ne sprehajajo po parku, tako kot to počnejo lastniki psov, ki se tam srečujejo in pogovarjajo o svojih kužkih. Internet je lastnikom in ljubiteljem mačk ustvaril prostor, kjer si lahko izmenjujejo posnetke in zgodbe svojih ljubljenčkov ter komentirajo, kako ljubke, smešne ali celo zlobne so lahko muce.«

 

Če se vam je zazdelo, da je mačja zgodba po sedmih letih spletovanja že v zatonu, se motite. Mačjeljubcem se obetajo še boljši časi, saj lastnikom mačk odslej na mačje vragolije ne bo več treba prežati le doma. S pomočjo pametnega mobitela z ustrezno aplikacijo in posebne naprave z imenom Kittyo, bodo svojo muco lahko posneli tudi na daljavo.

Kittyo je vohunska naprava, ki jo postavimo v prostor, v katerem se naša mačka najraje zadržuje. Mačko k njej prikličemo kar s pametnim mobitelom, in sicer tako, da na aplikaciji pozvončkljamo s posebnim zvokom. Ustvarjalci te domiselne naprave so v aplikacijo seveda vključili tudi možnost pogovora. Le mačjemrzci bodo negodovali, da se z mačkami ne da pogovarjati, a kmalu jim bo mačjeljubna skupnost Kittyo hitro postregla z dokazi o ravno nasprotnem, saj Kittyo premore tudi kamero, ki bo zabeležila nemalo mačjih pogovorov.

 

Roko na srce, marsikdo bi svoji muci privoščil nekoliko lepšo napravo, kot je ta križanec med kafetiero in Cylonom, ki bo s svojim rdečim očesom zabaval zdolgočasene mačke. A vsak, ki je že kdaj mačko dražil z lasersko svetilko, ve, da ji bo kaj malo mar, kakšne oblike je vir tako kakovostne zabave. Še zlasti, če je ta opremljen še s priboljški. Da, Kittyo ima tudi predalček za mačje dobrote, s katerimi jim bodo lahko lastniki postregli tudi takrat, ko jih ne bo doma.

Kittyo, ki je v borih 24 urah svoje kampanje na Kickstarterju potrojila zastavljen cilj, pa ni edina tovrstna naprava, ki skuša osvojiti mačja srca. Med drugimi je lani to uspelo tudi napravici PetCube, ki ni zabavala le mačk, temveč tudi kužke.

Če ste doslej zaradi službenih obveznostih ob slikah osamljenih muck v živalskih zakloniščih oklevali, vas bodo nemara takšne in podobne naprave prepričale, da tudi sami lahko posvojite eno od njih. Morda boste tudi sami kmalu na spletu delili veselje, s katerim vam bo po (ali ob) napornem dnevu v službi postregla vaša nadvse hvaležna živalica.

Vir fotografij: kittyo.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
25. april 2014
2027
28. april 2014
Mačjeljubci, pozor! Prihaja Kittyo
Android, iOS