Maglus - magnetni stylus za iPad

Jan Ferme 24. september 2013
/PublishingImages/maglus03.jpg

Leta 2007, ko je izšel iPhone, smo vsi "zijali" odprtih us,t kaj je to za ena zadeva, da za upravljanje po ekranu na dotik ne potrebuje nobene palčke ali stylusa. Ker se je Apple odločil za tehnologijo kapacitivnih zaslonov, je zato ne potrebuješ. Prst je tvoj stylus! S pojavom malo večjega iPhone-a leta 2009 ali iPada še zmeraj nismo potrebovali stylusa. Vendar, včasih je tvoj prst prevelik ali pa ti zakriva kakšen pomemben del ekrana, ki bi ga z uporabo stylusa lahko videl. Zato sta se dva Irca odločila izdelati magnetni kapacitivni stylus Maglus, namenjen predvsem za iPad 2 (deluje tudi z iPadom 1).

Za iPad obstaja že mnogo aplikacij, ki podpirajo pisanje in risanje. Seveda je vse to potrebno narediti s prstom. A vsi smo bolj navajeni pisati in risati z nekim pisalom, tu pa pride prav ravno Maglus stylus. Ker je narejen iz takšnega materiala, da se "prilepi" na dele kjer ima iPad 2 vgrajene magnete, ti ni treba nikoli večl skrbeti, da ga boš kje založil/a.

Trenutno je projekt Maglus še v fazi zbiranja dovolj podpornikov za izvedbo projekta. Prototip je lepo viden v videu, vendar za masovno proizvodnjo potrebujejo nek kapital in tu lahko pomagaš tudi ti. Z različnimi zneski vsote lahko pripomoreš k projektu da zaživi, obenem pa dobiš Maglus po nižji ceni kot darilo zaradi donacije. Izbira je tvoja, na voljo je pa še slabih 14 dni. Delovanje si oglej v spodnjem videu.

[vimeo]http://vimeo.com/22252444[/vimeo]

Vir: Fund it
Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
24. september 2013
720
24. september 2013
Maglus - magnetni stylus za iPad