'Mam že 100+ iger na TV-ju

Tehnik 13. december 2021 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/NEO-IGRE-DEC-TEHNIK-DEC21-hero.jpg

Naš seznam NEO iger pridno narašča in trenutno se je v ponudbi nabralo že več kot 100 naslovov najrazličnejših žanrov, ki poskrbijo za zabavo nedeljskih in tudi tistih resnejših igričarjev, ki so pripravljeni v igranje ene same igre vložiti več deset ur.

Trudimo se, da bi Sloveniji dostavili najboljšo in tudi edino pretočno igričarsko izkušnjo, zato smo tudi v decembru poskrbeli za nov pritok vsebin, ki je glede na raznovrstnost namenjen širokemu spektru igralcev. V naš katalog zabave tako prihaja 6 novih iger, ki vas bodo z unikatnimi igralnimi mehanikami zabavale ne samo letos, temveč tudi v letu 2022 in naprej.

Astérix & Obélix XXL: Romastered

Najbolj znani galski dvojec junaških Asteriksa in Obeliksa se vrača v prenovljeni avanturi Astérix & Obélix XXL: Romastered. Original smo sprva zagnali davnega leta 2003, razvijalec Osome Studio pa je lani poskrbel za čudovito predelavo, ki to platformsko igro zavije v nadgrajeno grafično podobo in jo kot svežo izkušnjo predstavi novi generaciji igralcev.

Zgodba ostaja nespremenjena – kot vedno se dogajanje začne v miroljubni galski vasici, kjer je glavna naloga vsakega prebivalca, da se po pošteni pojedini v obliki pečenega merjasca zlekne v bližnjo kolibo in si privošči popoldanski počitek. Asteriks in Obeliks se nekega mirnega popoldneva ravno vračata z lova, a nato ugotovita, da so zlobni Rimljani med njuno odsotnostjo požgali vasico in ugrabili cel kup vaščanov. Ne ostane jima drugega, kot da zavihata rokave in se v čudoviti 3D-grafiki v Egiptu in Grčiji spustita v lov za svojim novim plenom ter na koncu v Rimu poračunata s samim Cezarjem.

 

Beach Buggy Racing 2: Island Adventure

Za ta mesec smo si dirkaški žanr odločili popestriti s simpatično igro Beach Buggy Racing 2: Island Adventure, ki ne daje toliko poudarka široki paleti licenčnih avtomobilov, temveč goli zabavi, ki se je lahko v nekaj minutah priučijo tudi najmlajši.

Gre za zabavno in pisano dirkaško igro, v kateri so glavno prevozno sredstvo noro oblikovani dirkalniki za kart. Toda domišljija ustvarjalcev se ne zaključi samo pri norih formulah, saj je razvijalec vključil še cel kup domišljavo oblikovanih prog, tako da boste moči merili med starodavnimi templji in gradovi, ki vsebujejo čisto prave zmaje, zapodili pa se boste tudi po blatnih potkah skrivnostnega otoka.

Šteje samo zmaga in med dirkanjem se ne bo treba zanašati samo na dobro krmiljenje, saj boste lahko med potjo osvojili tudi različne nadgradnje, ki bodo vaš dirkalnik pospešile ali pa jih boste lahko nastavili za nevarno past, ki bo kravžala živce vsem vašim nasprotnikom. Beach Buggy Racing 2: Island Adventure lahko igrate sami ali pa se v načinu razdeljenega zaslona pozabavate s še tremi drugimi igralci.

 

Homefront (2011)

Igra Homefront nas postavi v leto 2027, ko se ZDA znajdejo pod uničujočim udarcem nevarne nove sile, imenovane Večja korejska republika. Amerika je praktično prenehala obstajati in se znašla pod železno roko novega lastnika, ki poskuša na vse načine zatreti svobodomiselnost in ljudi spremeniti v delovne robote, ki jih lahko neprestano nadzorujejo.

A upanje ostaja, saj se je v zakotnih ulicah organiziralo uporniško gibanje, katerega najnovejši član ste postali ravno vi. Pred vami je težka naloga osvobajanja nekdanje Amerike, saj je nasprotnik pravi titan, vi pa se lahko zanašate samo na peščico dobro izurjenih bojevnikov, ki z gverilskimi taktikami postavljajo zasede in počasi, a vztrajno rušijo sovražnega režima.

Čaka vas bogata enoigralska izkušnja, ki jo boste spremljali iz prvoosebnega pogleda, strelska akcija pa se lepo izmenjuje s skrivalnimi deli, tako da Homefront vzpostavi učinkovit tempo izmenjavanja igralne izkušnje, ki ne popusti vse do konca. Ko boste imeli enoigralske zabave dovolj, se lahko pomerite še z drugimi v večigralski izkušnji, ki vsebuje več različnih igralnih načinov.

 

Saints Row Gat Out of Hell

Serija iger Saints Row je v četrtem delu postala tako odštekana, da igralcem res ni bilo več jasno, v kakšno norost gre lahko naslednji. Navsezadnje je težko nadkriliti zaplet, v katerem igrate ameriškega predsednika s supermočmi, ki se mora zoperstaviti zlobni nezemeljski zavojevalni sili.

A razvijalcu Volitionu je uspelo in Saints Row Gat Out of Hell zabavo preseli globoko pod zemljo – kar v sam pekel. Tam sta se namreč po tragičnih dogodkih predhodnika znašla junaka Johnny Gat in Kinzie Kensington, ki se na novo klimatsko spremembo ne moreta navaditi in načrtujeta pobeg iz pekla. Naloga ne bo enostavna, saj jima na poti leži cel kup demonskih nasprotnikov, a k sreči jima bodo na pomoč priskočile posebne sposobnosti, kot so letanje po zraku s pomočjo angelskih kril in zanimiv nabor orožij, ki se idejno napajajo iz sedmerice smrtonosnih grehov.

Na to peklensko pustolovščino se lahko podate sami ali v navezi s še enim igralcem, med enim sprehodom čez igro pa lahko pričakujete okoli osem ur zabave.

 

Skelattack

Tako kot Saints Row Gat Out of Hell nas tudi Skelattack odpelje v podzemlje, le da tokrat iz njega ne skušamo pobegniti, temveč ga poskušamo rešiti. Naš junaček Skully je novoprispeli umrli, in ravno ko se je dobro začel navajati na novo okolico in posmrtno življenje, njegov večni počitek zmotijo ljudje.

Ti so namreč napadli njegov novi domek in izmaknili vodjo podzemlja – okostnjaka Elzedona. Kot da to ne bi bilo dovolj, želijo ugasniti še skrivnostni modri plamen, ki je v bistvu še edina stvar, ki pri spiritualnem obstoju ohranja vse pravkar umrle. Skully se odloči preprečiti načrte napadalcev in na pomoč pokliče še prijateljskega netopirja Imberja, dvojec pa bo s skakalnimi platformskimi 2D-izzivi premagal marsikatero oviro in na koncu odrešil podzemlje pred večnim in tokrat resničnim izumrtjem.

 

Yooka Laylee

Igra Yooka-Laylee že s slikami vse nostalgike spomni na zlato dobo platformskih 3D-iger, ki so nas zabavale v začetku tisočletja. In to ni naključje, saj je za razvoj poskrbel studio Yooka-Laylee, ta pa je sestavljen iz veteranov platformskega žanra.

Igra v glavno vlogo postavi zelenkastega dinozavra Yookata, družbo pa mu dela netopirček Laylee, ki ima vedno v rokavu neko novo in bistro enovrstičnico. Parček se poda skozi vrsto odprtih stopenj, ki praktično na vsakem koraku skrivajo nekaj novega. Čakajo vas zanimivo oblikovani nasprotniki in šefi, za uspešno končanje glavne zgodbe pa bo občasno treba uporabiti tudi možgane in razvozlati kakšno uganko.

Poleg platformskih izzivov vas čaka še lep nabor zabavnih likov, ki vsebujejo vrhunsko glasovno interpretacijo, vse skupaj pa začini še čudovita grafična paleta, ki bo pri igralcih veteranih hitro vzbudila pridih nostalgije.

 

Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
13. december 2021
5823
13. december 2021
'Mam že 100+ iger na TV-ju