Maskota Androida lahko s tvojo pomočjo postane paket Lego kock

Alja Isakovič 23. september 2013
/PublishingImages/lego-android-nexus.jpg

Le kdo ne pozna zelenega Android robotka, simpatične maskote Googlovega mobilnega operacijskega sistema? In kdo izmed nas nima prijetnih otroških spominov na igranje z Lego kockami? Z dovolj podpore lahko sedaj tudi robotek Andy postane nov paket Lego kock, ki bi gotovo sodil v zbirko vsakega pravega oboževalca Androida.

Bo Andy, Android robotek, dobil svoj paket Lego kock?

Podjetje Lego namreč preko strani CUUSOO omogoča, da uporabniki predstavijo svoje predloge za nove pakete Legic. Štirikrat na leto se vsi predlogi, ki dobijo preko 10.000 glasov podpore, pregledajo, en projekt pa ima možnost, da se iz koncepta preseli v Lego tovarno in postane na voljo končnim uporabnikom. Med do sedaj predlaganimi projekti je proces izbora npr. uspešno prestal tale Minecraft paket.

Isti cilj si je zadal uporabnik GLHTurbo, ki je te dni na strani CUUSOO predstavil svoj model Android "Bugdroid" robotka. Pri izdelavi modela je uporabil 205 Lego kock, večinoma seveda v prepoznavni Android zeleni barvi. A predlagan Lego paket ni le statična skulptura! Robotek, ki je znan tudi pod imenom Andy, ima namreč več premičnih delov. Glavo in roke je možno obračati za polnih 360 stopinj, ušesa oziroma antene na glavi pa za približno 100 stopinj, kar Andy spridoma uporablja pri poziranju.

Lego Android robotek

Avtor predloga ceno končnega paketa ocenjuje na okoli 30 USD, njegova želja pa je, da bi za izdelavo paketa Lego ponudil gradnike v čisto pravem Android odtenku (#A4C639 je hex barvna koda za uporabo na spletu). Model robotka sicer naj ne bi bil še čisto dokončen, ampak po moje že sedaj izgleda precej dobro.

Če tudi ti obožuješ tako Android kot Lego kocke, moraš vsekakor odklikati na stran projekta in oddati svoj glas podpore. Za glasovanje se moraš na strani registrirati, kar najbolj enostavno narediš s pomočjo Facebook ali Twitter računa. A brez skrbi, za razliko od strani Kickstarter ti na strani CUUSOO ni potrebno že sedaj obljubiti nakupa. Po oddaji glasu te stran le informativno vpraša za primerno ceno za morebiten izdelek, saj je pot od predloga do fizične Lego škatle še dolga.

Trenutno ima Lego Andy že preko 2.000 glasov, za uvrstitev med potencialne kandidate za proizvodnjo pa ima do začetka septembra čas, da zbere preko 10.000 glasov. Držimo pesti, da mu uspe, med čakanjem na fizičen Lego paket pa si lahko na svojo Android napravo naložiš katero izmed uradnih Lego aplikacij, ki so primerne za otroke vseh starosti :)

Lego Android robotekVir: TalkAndroid

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
23. september 2013
387
24. september 2013
Maskota Androida lahko s tvojo pomočjo postane paket Lego kock
Android