Microsoft je dal Windows Visto na stranski tir

Tehnik 13. april 2017
/PublishingImages/windows-vista-2017-hero.jpg

Microsoft je sporočil, da ukinja podporo za operacijski sistem Windows Vista. Ta njegov operacijski sistem tako odslej ne bo več prejemal programskih posodobitev.

Za vse tiste, ki še vedno uporabljajo Windows Visto, je sedaj napočil čas, da operacijski sistem na svojem osebnem računalniku zamenjajo z novim, najbolje z Windows 10. Glavni razlog, da se jim operacijski sistem Windows Vista sedaj izplača zamenjati z novejšim, je seveda v tem, da Windows Vista odslej ne bo več tako varna za uporabo, saj ne bo več prejemala (varnostnih) programskih posodobitev.

,

 

Uporabniki lahko Windows Visto zamenjajo z Windows 10 bodisi tako, da kupijo ločeno kopijo Windows 10 in jo namestijo na svoj osebni računalnik, bodisi tako, da kupijo nov osebni računalnik, na katerem je »desetica« že prednaložena.

Windows Vista je bila izdana pred dobrimi desetimi leti (v začetku leta 2007). Microsoft je bil zaradi nje deležen kar nekaj kritik. A te so se s prihodom Windows 7 hitro pomirile, saj je bila »sedmica« po mnenju marsikoga spet tisti pravi operacijski sistem Windows. Tudi naslednje različice (Windows 8, 8.1. in 10) so bile nato deležne precejšnjih pohval.

Vira: Microsoft.com (tekst), Microsoft.com (slike),

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
13. april 2017
3400
13. april 2017
Microsoft je dal Windows Visto na stranski tir