Microsoft pokazal izjemno novo konzolo Xbox Series X

Tehnik 24. december 2019 Čas branja članka: 3 min
/PublishingImages/ms-xbox2020-kavcic-dec19-hero.jpg

Microsoft je napovedal, da konec leta 2020 prihaja nova igralna konzola Xbox Series X. Novinko je ameriški tehnološki gigant tudi pokazal v predstavitvenem videu (ogledate si ga lahko spodaj), hkrati pa je o njej povedal tudi nekaj zanimivih informacij. Očitno bo prihodnja zima še kako vroča za igričarje.

 

Kot je videti v zgornjem videu, ima igralna konzola Xbox Series X zanimivo kvadrasto obliko. Toda, kar je najbolj bistveno, bila naj bi izjemno zmogljiva. Pričakujemo lahko, da bo imela štirikrat večjo procesorsko moč kot aktualni Xbox One X. Konzola Xbox Series X bo znala vsebine prikazovati v ločljivosti 4K in 60 slikah na sekundo. Omenja se tudi možnost kar 120 slik na sekundo. Kompatibilna pa bo tudi s prikazom ločljivosti 8K. Za hitro nalaganje vsebin bo imela Microsoftova prihajajoča konzola SSD-disk nove generacije.

Konzola Xbox Series X bo kompatibilna z igrami iz preteklih konzol Xbox. Novinka bo hkrati igričarjem nudila nov igralni plošček, ki ima dodano tipko za deljenje vsebin in nov križec.

Microsoft je objavil tudi videonapovednik za igro Senua's Saga: Hellblade II, ki prikazuje, česa je sposobna prihajajoča konzola. Grafika v tem napovedniku deluje izjemno. Komaj čakamo, da Xbox Series X z igrami, ki bodo narejene zanjo, pride na trg.

 

Vira: news.xbox.com, youtube.com.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. december 2019
4974
24. december 2019
Microsoft pokazal izjemno novo konzolo Xbox Series X