Microsoft pokazal paleto naprav, med drugim dve z dvema zaslonoma

Tehnik 9. oktober 2019 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/novi-win-izdelki-kavcic-okt19-hero.jpg

Microsoft je v teh dneh predstavil celo paleto novih naprav Surface. Predstavil je prenosnik Surface Laptop 3, napravi 2-v-1 Surface Pro 7 in Surface Pro X, slušalke Surface Earbuds in še zelo zanimivi mobilni napravi, ki imata po dva zaslona. Nam in verjetno še komu se zdita še posebej zanimivi slednji.

Spodaj si lahko ogledate video, v katerem Microsoft zelo na kratko prikaže omenjene naprave. O tem, kakšne so, pa lahko več preberete spodaj.

 

Surface Laptop 3

Surface Laptop 3 je kar zanimiv prenosnik, ki prihaja tako v 13,5-palčni kot tudi 15-palčni izvedbi. 13,5-palčna izvedba je opremljena s procesorjem Intel Core 10. generacije in je na voljo v več barvah. 15-palčna izvedba je opremljena s procesorjem AMD Ryzen Surface Edition. Od te lahko pričakujemo izjemno moč.

 

Surface Laptop 3 se lahko pohvali s tem, da ima atraktivno zunanjost, vmesnika USB-A in USB-C, možnost hitrega polnjenja in 20 % večjo stekleno sledilno ploščico od predhodnika. Hkrati se lahko pohvali tudi s kakovostnim zvokom.

Surface Pro 7

Naprava 2-v-1 Surface Pro 7 se lahko pohvali s precejšnjo strojno močjo, saj v njej najdemo procesor Intel Core 10. generacije. Hkrati ima tudi vmesnika USB-C in USB-A. Napravo naj bi lahko ob enem polnjenju uporabljali tudi do 10 ur in pol.

 

Surface Pro X

Druga predstavljena naprava 2-v-1 je Surface Pro X. Ta meri v debelino samo 5,33 mm, težka pa je le 0,76 kilograma. Prav zato je izjemno dobro prenosljiva. Opremljena je s procesorjem Microsoft SQ1, ki je bil narejen v sodelovanju s Qualcommom. Gre za izjemno zmogljivi procesor. Najzmogljivejši, ki ga je Qualcomm izdelal za osebne računalnike.

Microsoft je za Surface Pro X izdelal zanimivo tipkovnico z imenom Surface Pro X Signature Keyboard. Posebnost pri tej tipkovnici je, da ima namenski predal za novo pisalo Slim Pen. Tipkovnica prek tega predala pisalo tudi polni.

 

Surface Neo

Surface Neo je naprava z dvema 9-palčnima zaslonoma, ki omogoča odlično večopravilnost. Podobno napravo, le v manjši obliki, je sicer pred časom izdal že ZTE (Axon M). Tudi ZTE-jeva naprava je imela dva zaslona, ki sta bila med seboj povezana, tako kot ju ima Surface Neo.

Surface Neo uporabniku omogoča, da na enem zaslonu poganja eno aplikacijo, na drugem pa drugo. Uporabno? Za nekatere je. Na enega izmed zaslonov od Surface Neo lahko uporabnik pritrdi tudi posebno fizično tipkovnico. Ker ta ne zavzema celotnega zaslona, preostanek zaslona kar naenkrat postane drsna ploščica, področje za izbiranje emotikonov in še kaj. No, za to pa verjamemo, da je uporabno za vsakogar! Surface Neo poganja Windows 10X. Gre za posebno različico Windows 10, ki je prilagojena napravam z dvema zaslonoma.

 

Surface Duo

Surface Duo je podobna naprava kot Surface Neo. Tudi ta je opremljena z dvema zaslonoma, ki pa sta tu 5,6-palčna. V celoti gledano je Surface Duo nekoliko manjša od Surface Neo, kar ji omogoča še boljšo prenosljivost. Surface Duo ima za razliko od Surface Neo naložen Android.

 

Obstaja možnost, da bosta napravi Surface Duo in Surface Neo doživeli še kakšno spremembo do časa izida. Morda na koncu ne bosta povsem takšni, kot sta prikazani sedaj.

Surface Earbuds

Microsoftove nove brezžične slušalke Surface Earbuds so vizualno nekoliko drugačne od večine drugih tovrstnih slušalk na trgu. So nekoliko večje. Surface Earbuds uporabniku omogočajo, da glasbo, klice in še kaj upravlja z dotiki zunanjega dela slušalk in glasom. Slušalke lahko tudi povežete z Microsoftovim orodjem Office 365.

 

Peterica zgornjih naprav prihaja že proti koncu letošnjega leta. Na napravi Surface Neo in Surface Duo pa bomo morali žal počakati še nekaj časa. Prihajata namreč šele proti koncu prihodnjega leta.

Vir: blogs.windows.com.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
9. oktober 2019
4865
9. oktober 2019
Microsoft pokazal paleto naprav, med drugim dve z dvema zaslonoma
Android, Windows