Microsoft predstavil kar štiri naprave Surface

Tehnik 4. oktober 2018
/PublishingImages/ms-surface-okt18-hero.jpg

Microsoft je širši javnosti predstavil štiri nove naprave Surface. Predstavil je novo hibridno tablico Surface Pro 6, prenosnik Surface Laptop 2, računalnik Surface Studio 2 in slušalke Surface Headphones.

Z naštetimi novimi napravami je Microsoft še bolj obogatil svojo že tako precej pestro serijo naprav Surface. To serijo je sicer začel leta 2012, ko je predstavil hibridno tablico Surface.

Poglejmo, kakšne so nove štiri naprave Surface.

Surface Pro 6

Hibridna tablica Surface Pro 6 se ponaša z izjemno procesorsko močjo. Microsoft namreč vanjo vgrajuje zmogljiva Intelova procesorja i5 in i7 8. generacije. Poleg tega ima novinka tudi zadaj kamero z 8 MP in avtomatskim ostrenjem, spredaj kamero s 5 MP in kakovosten 12,3-palčni zaslon z ločljivostjo 2.736 x 1.824 slikovnih točk (267 slikovnih točk na palec).

 

Na tablico Surface Pro 6 je mogoče pripeti namensko tipkovnico, a slednjo je verjetno treba kupiti ločeno. Microsoft namreč v svoji objavi na blogu ne omenja, da bi bila tipkovnica priložena.

Surface Laptop 2

Prenosni računalnik Surface Laptop 2 se ponaša s privlačnim tankim dizajnom (dimenzije naprave so 308,1 x 223,27 x 14,48 mm), tako da se lepo prilega na vsako mizo. Seveda pa izgled ni vse. Pomembnejše so druge lastnosti, na primer kakovost zaslona, hitrost procesorja in podobno. A tudi tukaj Surface Laptop 2 (vsaj po tem, kar pravi Microsoft) ne razočara.

Novinec ima namreč 13,5-palčni zaslon, občutljiv na dotike, z ločljivostjo 2.256 x 1.504 slikovnih točk (201 slikovnih točk na palec), zmogljiv procesor i5 ali i7 8. generacije in dobro ozvočenje (Omnisonic). Surface Laptop 2 naj bi omogočal tudi hitro in tiho tipkanje.

 

Surface Studio 2

Tudi vse-v-enem računalnik Surface Studio 2 po opisanem sodeč ne razočara. Ta računalnik se lahko pohvali z izjemno močjo, tako grafično kot procesorsko. Vgrajen ima namreč procesor Intel Core 7. generacije i7-7820HQ in grafiko NVIDIA GeForce GTX 1060 oziroma NVIDIA GeForce GTX 1070.

 

Surface Studio 2 ima vgrajen tudi relativno velik, 28-palčni zaslon z ločljivostjo 4.500 x 3.000 slikovnih točk (192 slikovnih točk na palec), kar 16 oziroma 32 GB RAM pomnilnika in 1 oziroma 2 TB velik SSD-disk. Vrhunske specifikacije torej. Kupci Surfaca Studio 2 prejmejo tudi posebno pisalo Surface Pen, miško in tipkovnico.

Vrhunska oprema ima seveda tudi svojo ceno. Začetna cena računalnika Surface Studio 2 (z naštetimi dodatki) zato onkraj luže znaša kar 3.499 dolarjev (približno 3.035 evrov).

Surface Headphones

Microsoft je poleg naštetih treh naprav predstavil tudi izjemno zanimive slušalke Surface Headphones. Gre za slušalke, ki so v več pogledih posebne.

Slušalke Surface Headphones uporabnikom omogočajo, da ti prek njih opravljajo klice in se posvetujejo z digitalno asistentko Cortano. Uporabniki pa lahko pri slušalkah sami nastavijo, kako močno naj bo zadušen zunanji hrup. Uporabna stvar.

 

Slušalke Surface Headphones znajo tudi avtomatsko ustaviti film ali video, če jih uporabnik med gledanjem sname. Še ena zanimiva funkcionalnost.

Ali bomo pri Telekomu Slovenije prodajali naštete štiri naprave, ta hip težko rečemo. Imamo pa trenutno v naši ponudbi več tablic, prenosnikov in slušalk, pa tudi en vse-v-enem računalnik. Ponudbo naštetih stvari si lahko pogledate na spodnjih povezavah:

 • Tablice
 • Prenosniki
 • Vse-v-enem računalnik
 • Slušalke
 • Vira: blogs.windows.com, microsoft.com.


  Podobni članki

   

  Nalaganje vsebine
  © 2017 Telekom Slovenije
  4. oktober 2018
  4227
  8. oktober 2018
  Microsoft predstavil kar štiri naprave Surface