Microsoft predstavil najmanjši, najlažji in najcenejši Surface doslej

Tehnik 12. julij 2018
/PublishingImages/ms-surface-go-jul18-hero.jpg

Microsoft je predstavil novo hibridno napravo Surface, ki je poimenovana Surface Go. Novinka se lahko pohvali s tem, da je nekoliko manjša, lažja in cenejša od prejšnjih naprav Surface.

Surface Go je izjemno dobro prenosljiv, saj tehta samo nekaj več kot pol kilograma, debel pa je 8,3 mm. K dobri prenosljivosti pripomore tudi ne prevelik 10-palčni zaslon.

Četudi je Surface Go precej poceni (Microsoftova priporočena cena se prične pri 399 dolarjih, torej pri približno 340 evrih), je vseeno precej zmogljiv. Microsoft ga je opremil z zmogljivim procesorjem Intel Pentium Gold 4415Y 7. generacije. Avtonomija baterije pri napravi je zadovoljiva (do 9 ur). Naprava ima tudi vhod za slušalke, bralnik mikro SD-kartic ter priročno stojalo.

 

Za kupce je Microsoft pripravil tudi nekaj dodatne opreme: tipkovnico, pisalo in miško. Slednje kupci ne prejmejo ob nakupu naprave Surface Go, ampak jo morajo kupiti ločeno.

Surface Go z WiFi-jem lahko pričakujemo v trgovinah od 2. avgusta dalje. Do konca leta prihaja v prodajo še varianta naprave z LTE-jem.

Vira: blogs.window.com, youtube.com.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
12. julij 2018
4096
12. julij 2018
Microsoft predstavil najmanjši, najlažji in najcenejši Surface doslej
Windows