Microsoft prikazal igre za svojo prihajajočo konzolo Xbox Series X

31. julij 2020 Čas branja članka: 7 min
/PublishingImages/xbox-series-x-boris-jul20-hero.jpg

Konec leta se bo na področju videoiger zgodil tektonski premik, saj se trenutna generacija konzol umika, nasledila pa jo bo nova serija, v kateri si bosta udarce izmenjavali konzoli Xbox Series X in PlayStation 5.

Tako Sony kot Microsoft sta napovedala izid svoje konzole za december 2020. Ta datum se hitro približuje, zato sta obe podjetji začeli postopoma razkrivati svoje prihajajoče igre, ki jih bomo lahko kupili skladno z izidom konzole ali pa nekoliko pozneje.

Microsoft je eno takšno predstavitev spočel že maja, tokrat pa so pripravili še bolj razširjeno konferenco, kjer so svoje izdelke predstavili studii, ki si jih lasti Microsoft. Posebnost teh naslovov je močno pomembno dejstvo, da jih boste lahko igrali samo na Xbox Series X ter PC-ju in jih tako ne boste našli na konkurenčni konzoli PlayStation 5.

Uro dolga konferenca je predstavila nekaj res impresivnih izdelkov in za vas smo na kup zbrali tiste najbolj zanimive.

HALO INFINITE

Če je pri Nintendu najbolj prepoznavni lik Mario, potem je pri Xboxovih konzolah to Master Chief iz serije iger Halo. Te spremljajo Microsoftove konzole že od splavitve originalne Xboxa. Nič drugače ne bo niti pri Xbox Series X in po petih letih razvoja imamo pred sabo igro Halo Infinite.

Igra se bo od preteklih poglavij razlikovala predvsem po tem, da nas bo tokrat prvič pričakal odprti svet, v katerem bomo lahko v poljubnem zaporedju opravljali razne naloge. Razvijalec 343 Industries je izkoristil moč nove konzole za ustvaritev ogromne mape, napredni SSD-disk pa naj bi nam omogočal prosto raziskovanje skrivnostnih planetov brez nalagalnih zaslonov.

V glavno vlogo bo zopet postavljen Master Chief, ki bo ohranil vso svojo bojevitost iz predhodnikov, poleg tega pa bo dobil tudi nove sposobnosti, kot je denimo prečkanje prepadov s pomočjo zapestnega kavlja.

Halo Infinite bo izšel skladno s konzolo Xbox Series X, to pa se bo zgodilo decembra 2020.

 

STALKER 2

Serija STALKER je svoje življenje začela leta 2007 in njen prvi del, Shadow of Chernobyl, je za razvoj potreboval kar dolgih 6 let. To je bil za takrat majhen razvijalski studio GSC Game World pošten zalogaj in projekt je bil zaradi pomanjkanja denarja velikokrat na robu propada. K sreči je razvijalcu uspelo preplezati vse prepreke in ob izidu nas je pričakal slasten, pa čeprav hroščat izdelek.

STALKER nas je popeljal v alternativno resničnost Černobila, kjer je jedrska katastrofa poskrbela za stvaritev prav posebnega območja, imenovanega The Zone. Tam nevarnost preti na vsakem koraku, saj vas lahko vsak trenutek napadejo mutanti ali pa naletite na kakšno večjo nevarnost v obliki anomalije. Skratka, gre za močno negostoljubno okolico, ki pa jo še vedno pridno poseljujejo ljudje. Razlog za to je preprost: v Coni lahko najdete kup posebnih predmetov, ki jih je izrodila anomalija, ti pa so močno vredni pri trgovcih. Kdo ne bi tvegal življenja za nekaj rubljev, kajne?

STALKER 2 originalnega koncepta ne bo bistveno spreminjal. Še vedno se bomo potikali po Coni, le da bo tokrat grafična podoba močno nadgrajena. Razvijalec je še posebej ponosen na umetno inteligenco, imenovano A-Life 2.0, ki bo poskrbela za naključno in nepredvidljivo obnašanje mutantov in drugih prebivalcev Cone.

Datuma izida žal še nimamo, bo pa igra izšla istočasno za Xbox Series X in PC.

 

FORZA MOTORSPORT

Med predstavitvijo smo prvič tudi videli, kako bodo na naslednji generaciji konzol videti dirkalne igre. Razvijalec Turn 10 Studios že dolgo dela na seriji Forza Motorsport in tokrat so za nas pripravili napovednik za že 8 del te franšize.

Nova igra tokrat ne bo nosila številke, kar nemara pomeni, da se za nas pripravlja nekakšen ponoven zagon serije. Napovednik, ki je bil narejen s pogonom igre, je pričaral res noro fotorealistično grafiko in na fotografijah ali pa ob posnetkih novih iger res kmalu ne bomo več vedeli, ali gledamo virtualno ali pa resnično vozilo. Stopnja podrobnosti je tako visoka, da bomo lahko dejansko spremljali, kako po stezi letijo delčki razcefranih gum!

Tudi nova Forza ni ponudila datuma izida, tako da jo lahko verjetno pričakujemo šele enkrat v letu 2021.

 

FABLE

Fable serija si deli nekaj lastnosti z igrami Halo, saj sta obe franšizi svoje življenje začeli na prvem Xboxu. Tu pa se njuna podobnost tudi konča, saj se Fable ni nikoli tako dobro prodal in čeprav smo nato dobili še dva dela, nobeden od njiju ni presegel izvirnika.

Tretji del je tako izšel pred desetimi leti, vse od takrat pa franšiza počiva in čaka, da je nekdo ponovno zažene. To se je zdaj končno zgodilo in na konferenci Xbox je Microsoft uradno napovedal delo na povsem novem delu.

Na naslovu dela razvijalec PlayGround Games, kar je malce čudno, saj je ta do sedaj razvil samo igre Forza Horizon. A po drugi strani to pomeni, da bo za novi Fable poskrbel nekdo, poln svežih idej glede nove fantazijske igre.

Glede na prvi napovednik bo Fable ohranil svoj smisel za humor, datum izida pa za zdaj ostaja neznanka.

 

AVOWED

Do sedaj smo v članku pisali samo o nadaljevanjih ali pa predelavah že ustanovljenih franšiz, a na predstavitvi iger smo dobili tudi vpogled v nekaj originalnih naslovov.

Eden od njih nosi ime Avowed, na katerem dela razvijalec iger RPG Obsidian Entertainment. O tem projektu so po industriji dolgo krožile govorice in Obsidian jih je končno tudi uradno potrdil. Avowed bo RPG, ki ga bomo igrali iz prvoosebnega pogleda in bo najbolj spominjal na serijo The Elder Scrolls, od katere je današnjim igralcem najbolj poznan Skyrim.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
31. julij 2020
5277
31. julij 2020
Microsoft prikazal igre za svojo prihajajočo konzolo Xbox Series X