Microsoft razvija posebno tipkovnico za pametne ure

Tehnik 16. oktober 2014
/PublishingImages/moto360_cover.jpg

Vnašanje besed v pametne ure je lahko problem. Uporaba tipkovnic, kakršne poznamo pri pametnih mobitelih in tablicah, je zaradi majhnih zaslonov pri teh urah vse prej kot udobna. Na prvi pogled idealen nadomestek za te tipkovnice se zdi glasovno ukazovanje, kakršnega nam ponuja »urarski« operacijski sistem Android Wear. Žal pa takšno ukazovanje trenutno še ni vsemogočno. Za angleško govoreče uporabnike je sicer zelo uporabno, za nas Slovence pa ne, saj naših besed z glasom še ni mogoče vnašati. K sreči se je Microsoft lotil novega načina vnašanja besed, ki bo na sončni strani Alp zagotovo bolj uporaben.

Ameriški gigant razvija posebno tipkovnico za operacijski sistem Android Wear, pri kateri ne tapkamo po zaslonu, temveč pišemo znake. Podobno, kot to počnemo s svinčnikom po papirju. Z njo sicer ne moremo pisati tako hitro, kot to počnemo na pametnih mobitelih in tabličnih računalnikih, je pa kljub temu lahko zelo uporabna za pisanje krajših besedil.

 

Testna različica tipkovnice je uporabnikom že na voljo za preizkus, in sicer jo je mogoče najti na internetnem naslovu http://goo.gl/HnMscl. Kasneje, ko ne bo več v fazi razvoja, bo seveda na voljo tudi na uradni spletni tržnici z aplikacijami za Android Wear. Ta hip žal deluje le pri pametni uri Moto 360 in na urah s kvadratnim zaslonom z ločljivostjo 320 x 320 slikovnih točk.

Viri:
http://www.howtodeploy.com/2014/10/microsofts-android-wear-analog-keyboard-allows-to-draw-letters-on-smartwatch
http://motorola-blog.blogspot.com/2014/07/moto-360-why-watch.html
https://www.youtube.com/watch?v=_Iu7bUKKrJE&list=UUal1Fb7cnd1bE9sMKdFcJcg

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
16. oktober 2014
2238
16. oktober 2014
Microsoft razvija posebno tipkovnico za pametne ure
Windows Phone 8