Microsoft Teams: odlična platforma za podjetja

Tehnik 18. avgust 2020 Čas branja članka: 5 min
/PublishingImages/microsoft-teams-predstavitev-kavcic-avg20-hero.jpg

V času pandemije novega koronavirusa je delo od doma postala stalnica v marsikaterem podjetju. Da je delo od doma sploh mogoče opravljati, so med drugim zaslužne aplikacije oziroma platforme, ki omogočajo sodelovanje in komunikacijo med zaposlenimi v podjetju. Ena boljša tovrstnih platform po našem mnenju je Microsoft Teams, ki jo lahko najdemo tudi v priljubljenem Microsoftu 365 (prej poznanem kot Office 365).

Da je Microsoft Teams super platforma, ni presenetljivo, ko pa za njo stoji tako veliko podjetje, kot je Microsoft. Ker gre za zelo aktualno platformo, ki bi vam utegnila priti prav, smo se pri Tehniku odločili, da vam jo v tem članku nekoliko predstavimo. Morda vas bo prepričala in se boste tudi v vašem podjetju odločili zanjo.

 

Microsoft Teams je odlična zadeva za podjetja, saj med drugim omogoča:

 • nemoteno oddaljeno poslovanje,
 • tekstovne klepete s sodelavci,
 • glasovne klepete s sodelavci,
 • videoklepete s sodelavci,
 • skupno rabo datotek …

 • Zahvaljujoč Microsoft Teamsu so lahko zaposleni med seboj v stiku tudi v času, ko ne delajo v prostorih podjetja. Edino, kar je potrebno za njihov medsebojni stik, je torej internetna povezava, osebni računalnik oziroma mobilna naprava ter seveda Microsoft Teams. Microsoft Teams pa sicer ni uporaben samo za delo od doma. Zelo prav lahko pride tudi, ko so zaposleni na službenih potovanjih.

  Dobro pri Microsoft Teamsu je, da na enem mestu omogoča več poslovno usmerjenih aktivnosti. Zaposleni lahko prek različnih možnosti klepetov ostanejo v stiku med seboj in si izmenjujejo informacije. Prek skupne rabe datotek si lahko tudi hitro izmenjujejo datoteke. Datoteke lahko tudi skupaj urejajo – neposredo v Microsoft Teamsu. Nekdo v podjetju tako lahko na primer začne pisati dokument v Wordu, drugi zaposleni pa ga dokonča.

   

  Neposredno v Microsoft Teamsu lahko zaposleni uporabljajo tudi različne aplikacije. Posamezno aplikacijo lahko uporablja zaposleni sam, lahko pa jo preda v skupno rabo drugim zaposlenim, tako da jo lahko uporabljajo tudi oni.

  Microsoft Teams je po našem mnenju primeren za številna podjetja. Primeren pa je tudi za razne zdravstvene dejavnosti oziroma za bolnice.

  Zasebnost in varnost sta precej pomembni stvari v svetu računalništva. No, Microsoft Teams se na tem področju dobro odreže.

  Microsoft Teams je možno uporabljati na več načinov. Uporabljamo ga lahko prek spletne strani https://teams.microsoft.com/, prek mobilnih aplikacij za operacijska sistema Android in iOS ter prek aplikacije za operacijski sistem Windows. Načinov je torej več kot dovolj.

  Pri Tehniku bomo v bližnji prihodnosti v dveh ali treh člankih podali nekaj trikov in nasvetov za uporabo Microsoft Teamsa prek spletne strani https://teams.microsoft.com/. Upamo, da boste tisti, ki ga že uporabljate, in tisti, ki ga še boste, izvedeli kakšno uporabno informacijo v njih, ki vam bo olajšala uporabo.

   

  Do Microsoft Teamsa lahko pridete, če prek nas naročite bodisi paket Microsoft 365 Business Basic bodisi paket Microsoft 365 Business Standard. Koliko ta dva paketa staneta, lahko izveste na naši spletni strani. Boste pa v teh dveh paketih, še posebej v drugem, dobili še kar nekaj drugih zelo uporabnih platform oziroma orodij, ki lahko pridejo prav tako poslovnim kot domačim uporabnikom.

  Zainteresirani lahko Microsoft Teams sicer preizkusite tudi brez omenjenih dveh paketov. Microsoft omogoča brezplačen preizkus.

  Vsekakor se vam omenjeni Microsoft 365 izplača naročiti pri nas, saj vam ponujamo upravljanje teh storitev s strani vrhunskih strokovnjakov. Več o tem preberite tukaj.

  Viri: Microsoft.com, Teams.microsoft.com, Telekom.si.


  Podobni članki

   

  Nalaganje vsebine
  © 2017 Telekom Slovenije
  18. avgust 2020
  5303
  19. avgust 2020
  Microsoft Teams: odlična platforma za podjetja
  Windows