Iskreno mnenje iz prve roke: »NEO je postal naš novi družinski član«

Tehnik 10. marec 2020 Čas branja članka: 8 min
/PublishingImages/1-NEO-mnenje-iz-prve-roke-AJ-mar20-hero.jpg

V domove je prinesel pametno življenje, ki je – s tem se lahko vsi strinjamo – tudi udobno življenje. Ni več dvoma o tem, da je NEO navdušil prav vse generacije. Kaj so nam o njem povedali uporabniki in katere so najbolj priljubljene funkcije te pametne platforme?

Kaj je NEO?

NEO je več kot televizija – je platforma za pametno življenje, ki uporabnikom ponuja vrhunsko TV-izkušnjo in hkrati v domove prinaša pametne rešitve, saj na enem mestu povezuje najboljše za dom in zabavo. Naj na začetku naštejemo samo nekaj prednosti: enostavno spremljanje in napredno iskanje vsebin, enostavno upravljanje pametnih naprav, opravljanje nakupov prek TV-zaslona, pri Telekomu Slovenije pa napovedujejo še igranje priljubljenih igric, česar se bodo močno razveselili številni mladi in mladi po srcu.

 

»Zdaj babica lahko gleda limonade, ki jih prej ni mogla«

O izkušnji s platformo NEO smo povprašali kar njegove uporabnike, saj ti lahko najbolj iskreno povedo svoje mnenje. Glede na njihove odzive lahko ocenimo, da so nad njim navdušeni, saj je videti, da jim je prijetno obogatil ure, ki jih sami ali skupaj z družino preživljajo v objemu svojega doma. Poglejmo, kaj so nam povedali.

»NEO je super. Hiter in enostaven. Ob treh otrocih je izjemno priročen,« pravi mami Jasmina iz Šalovcev, ki ji ob treh otrocih NEO zagotovo pride še kako zelo prav.

»NEO je zelo preprost za uporabo. V naši hiši imamo kar tri. Najbolj všeč je naši babici, ki je stara 80 let, saj se celo pogovarja z njim in si tako krajša čas. Zdaj lahko gleda vse limonade, ki jih prej ni mogla. Povedati moram, da je NEO naš novi družinski član,« je Moniko iz Podvelke navdušil NEO, ki je njeni babici omogočil, da ni vezana na spored in časovne omejitve.

»Priporočam ga vsem. Prijateljem sem ga že. Eni so ga že naročili,« pravi Boris iz Ankarana, ki prijateljem seveda želi le najboljše.

»Zelo smo zadovoljni s platformo, saj imamo vse vsebine na enem mestu in jih najdemo z enim klikom ali glasovnim izbiranjem,« pa Marko iz Mirne Peči hvali napredne funkcije, ki jih prinaša NEO.

»V Telekomovem centru so mi predstavili platformo NEO in njene prednosti. Zdaj z veseljem uporabljamo TV,« Tanja iz Notranjih Goric pove, kako jo je gledanje televizije končno spet pritegnilo.

 

Katere funkcionalnosti so uporabniki najbolj pohvalili?

Kar 90 odstotkov sodelujočih v anketi je povedalo, da jih NEO navdušuje, 10 odstotkov pa je bilo takih, ki so si želeli izboljšav. In zadnjim so snovalci platforme želje uresničili ter dodali vse tri najbolj pogrešane funkcionalnosti: snemalnik, teletekst in daljinec s številčnico. Za zelo priljubljene pa so se izkazale tudi naslednje funkcije pametne platforme NEO:

 • Priporočila: NEO vam glede na vaše navade gledanja priporoči vsebino, ki bi vas lahko zanimala v prihodnje. Če boste ob serijah ali filmih oddajali tudi svoje všečke, bo NEO še toliko lažje priporočil vsebino. O filmih ali serijah lahko izveste še več: poleg podrobnejše vsebine in igralske zasedbe so vam na voljo tudi ocene s spletnih mest IMDb in Rotten Tomatoes ter ocene drugih uporabnikov.

 • Otroški park: NEO omogoča, da na enem mestu najdete najbolj priljubljene risanke za vse starosti in okuse. Za lažje iskanje so vsebine v otroškem parku razdeljene glede na starost otrok. Starši pa lahko sklop zaklenete s PIN-kodo, kar pomeni, da otroci vidijo le risanke, primerne zanje.

 • Aplikacija NEO: Zelo priljubljena med uporabniki je tudi aplikacija NEO (za Android in IOS), ki omogoča, da TV-programe lahko spremljate tudi v aplikaciji in spletnem mestu neo.io. Vse skupaj je zelo preprosto: naročniki paketov s televizijo se prijavite z e-naslovom in geslom za Moj Telekom.

 • Glasovni ukazi: Res je, NEO razume vaš govor in izpolni vaše izrečene želje. Preprosto na daljincu pritisnete gumb z mikrofonom, ga držite, na glas rečete na primer »Planet TV« in šele nato spustite gumb. NEO vam najde iskano vsebino. Na ta način lahko preverite tudi vremensko napoved ali daste ukaz pametnim napravam v svojem domu.

 • Info: Začnite dan udobno in hkrati tako, da boste vedno na tekočem – s hitrim pregledom dnevnih novic, vremenske napovedi in stanja na cesti.

 • YouTube: V sklopu Aplikacije in igre so zbrane aplikacije in igre, ki so na voljo prek televizije Telekoma Slovenije. Izbrano aplikacijo potrdite s pritiskom na tipko OK na daljincu. Na voljo so vam aplikacije, kot so YouTube, Twitch, Red Bull, Ted Talks, HBO GO, VOYO …

 • Ogled nazaj in nadaljevanje ogleda: Še hitreje in enostavneje poiščite vsebine, ki si jih lahko ogledate do kar sedem dni nazaj. Ste uporabili Ogled nazaj, a vam oddaje ni uspelo pogledati do konca? Nič hudega, nadaljujte, ko imate spet čas za to, lahko tudi na drugi napravi.

 • Pametni dom: Kot smo že omenili, je NEO mnogo več kot televizija, je tudi vaš novi hišni pomočnik, ki združuje pametne naprave za vaš dom na enem mestu. Izberite prostor v svojem domu, ki ga želite posodobiti, in poglejte, kaj vse NEO zmore.

 • Hitri dostop: NEO vam olajša iskanje. Dodajte TV-programe v sklop Priljubljeni, dostopajte do videotek, knjižnic in kategorij TV-programov. Iščite po žanru, ki vas najbolj pritegne, pa naj bodo to filmi, športni dogodki, dokumentarni filmi, serije, telenovele, otroške vsebine ali novice.
 • Se vam zdi to veliko odličnih funkcionalnosti za tako majhno napravo? Obiščite spletno stran NEO in odkrijte, da NEO skriva še mnogo več!

   

  NEO preizkusite brezplačno in brez obveznosti

  Obiščite www.neo.io/prijava in se prijavite za 14-dnevno poskusno obdobje. Prijavite se lahko z istim e-naslovom in geslom, kot ju uporabljate za Moj Telekom, ali pa pridobite začasno geslo za dostop.

  Oglejte si videopredstavitve platforme NEO – tukaj.

  Vir: Neo.io.


  Podobni članki

   

  Nalaganje vsebine
  © 2017 Telekom Slovenije
  10. marec 2020
  5075
  10. marec 2020
  Iskreno mnenje iz prve roke: »NEO je postal naš novi družinski član«