Mobitel, ki z mahanjem pritegne tvojo pozornost

Alja Isaković 24. september 2013
/PublishingImages/MorePhone-rob-maha-SMS.jpg

Po spletu se te dni širijo govorice o prihajajočem Samsung Galaxy Note III, ki naj bi bil končno opremljen z upogljivim zaslonom. Zaradi tega naj bi bil zaslon tanjši, lažji in nezlomljiv. Vse lepo in prav, a vprašanje je, ali bo znal mobitel svojo upogljivost izkoriščati tudi za nove načine interakcije. Kot na primer mobitel MorePhone, ki ti zna pomahati ob prejetju klica ali sporočila.

MorePhone je nastal v okviru Human Media Lab na kanadski Queen’s University, ki je že na letošnjem sejmu CES predstavljal PaperTab, kot papir tanko in upogljivo tablico. MorePhone ima podobne lastnosti kot PaperTab, saj prav tako uporablja zaslon s tehnologijo e-papirja (e-ink) podjetja Plastic Logic. Poseben pa je zaradi zmožnosti, da zaviha enega ali več robov, ko nas želi opozoriti na dohoden klic, prejeta sporočilo ali ostale dogodke.

V spodnjem videu si lahko ogledaš, kakšne vrste mahanja je trenutno sposoben MorePhone. Na primer, za prejeti SMS lahko nastavimo, da se upogne zgornji desni rob. Ob klicu boljše polovice ali tečnega šefa, ki ga ne smemo spregledati, pa lahko začne MorePhone vneto telovaditi kar z vsemi robovi. Ko želimo obvestilo označiti kot prebrano, pritisnemo na zavihan rob in poravnamo mobitel. Enostavno, intuitivno in zabavno! No, vsaj dokler ne bo mobitel dobil toliko mišic, da se bo lahko kar sam odpravil na sprehod in nas lovil po stanovanju. Zanimivo bi bilo tudi poskusiti, kaj se zgodi, ko ti mobitel začne tako telovaditi v žepu.

 

Kot je iz videa razvidno, je MorePhone zaenkrat še v fazi prototipa, tako da ne moremo pričakovati, da ga bomo lahko kmalu prijeli v roke. Gre pa gotovo za zanimiv koncept, ki prikazuje, kaj vse bodo upogljive naprave zmožne početi v prihodnosti.

Kakšno pa je tvoj mnenje o mobitelu, ki zna mahati?

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. september 2013
506
4. oktober 2013
Mobitel, ki z mahanjem pritegne tvojo pozornost