Mobitel Samsung Galaxy S4 mini sedaj tudi uradno potrjen

Alja Isaković 24. september 2013
/PublishingImages/Samsung-GALAXY-S4-mini-tech-specs.jpg

Po vztrajnem kapljanju podrobnosti, je Samsung danes tudi uradno predstavil nov mobitel Samsung Galaxy S4 mini. Tako kot pri modelu S III mini, se mini različica od ta velikega S4 ne razlikuje zgolj po velikosti. Ima tudi malenkostno manj zmogljive komponente, kar seveda pomeni, da bomo za mobitel tudi manj odšteli.

Mini različica mobitela Galaxy S4 bo namesto 5 palčnega (12,7 cm) zaslona imela "le" 4,3 palčni (10,92 cm) qHD Super AMOLED zaslon na dotik z resolucijo 540 x 960 (256 ppi). V praksi to pomeni, da zaslon ne bo tako osupljivo jasen kot na velikem S4. A Samsung računa na to, da se bo mini model odkupil s svojo kompaktnostjo in enostavno enoročno uporabo. Po obliki Galaxy S4 mini sledi svojemu velikemu bratu, bo pa po širini in dolžini manjši (61 x 125 mm) in temu primerno nekoliko lažji, le 108 g. Presenetljivo pa je to, da bo S4 mini od svojega velikega brata nekoliko debelejši (8,9 mm v primerjavi s 7,9 mm na velikem S4). Tankost mobitela se mi zdi eden najbolj zanimivih adutov navadnega modela S4, zato me prav zanima, ali se bo tisti dodaten milimeter miniju poznal pri rokovanju.

S4 mini bo tudi nekoliko manj zmogljiv od svojega velikega brata. Imel bo dvo-jedrni 1,7 GHz procesor Snapdragon 400, na voljo bo imel 1,5 GB delovnega pomnilnika ter le 8 GB notranjega pomnilnika (5 GB na voljo za uporabnika). Seveda pa bomo lahko spomin razširili z dodatno MicroSD spominsko kartico. Slike bo Galaxy S4 mini zajemal z 8 MP glavno kamero ter 1,9 MP sprednjo kamero. Zajem videa bo mogoč v ločljivosti Full HD 1080p.

Veliki Samsung Galaxy S4 in "mali" Samsung Galaxy S4 mini

S programskega vidika bo S4 mini prav tako poganjal Android 4.2.2 Jelly Bean, ki bo okrašen s Samsungovim uporabniškim vmesnikom. Na voljo bo imel precej najnovejših Samsugovih aplikacij in funkcij, kot denimo Group Play, S Translator, S Health in druge. Ne bo pa S4 mini opremljen s termometrom, merilcem vlage in IR senzorjem, ki bi znal zaznavati zračne geste.

Zaenkrat še ni znano, kdaj in za koliko bo Galaxy S4 mini, v beli ali črni barvi, na voljo. Glede na to, da je zaenkrat zaradi velikega povpraševanja težko priti že do navadnega S4, lahko ugibamo, da se to ne bo zgodilo tako hitro. Samsung je sicer ob današnji najavi napovedal, da bo medijem mobitel Samsung Galaxy S4 mini v živo predstavil na posebnem Galaxy & ATIV dogodku 20. junija v Londonu. To si lahko razlagamo tudi kot namig, da bomo na dogodku videli še kaj bolj zanimivega kot manj zmogljivo različico trenutno aktualnega paradnega Android konja Samsungove družine Galaxy.

Si že upaš napovedati, kaj Samsung pred velikim dogodkom še skriva?

Vir: Samsung Tomorrow, PC Advisor

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. september 2013
524
24. september 2013
Mobitel Samsung Galaxy S4 mini sedaj tudi uradno potrjen
Android