Sedaj je dokončno jasno, mobiteli Galaxy S21 bodo predstavljeni na ta dan

Tehnik 6. januar 2021 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/Samsung-unpacked21-kavcic-jan21-hero.jpg

Samsung je na svoji uradni spletni strani sporočil, da bo imel 14. januarja nov dogodek Galaxy Unpacked. Njegov prvi letošnji dogodek Galaxy Unpacked bo tako potekal nekoliko prej v letu kot tisti v prejšnjih. Verjetno pa ljubitelji tehnoloških naprav ne bodo imeli nič proti. Nasprotno.

Skorajda prepričani smo, da bo Samsung na omenjenem dogodku predstavil nove mobitele Galaxy S21. Že pred časom se je omenjalo, da bo južnokorejski tehnološki velikan v januarju predstavil serijo Galaxy S21. Pričakujemo pa lahko, da bo na tem dogodku pokazal tudi nove slušalke Galaxy Buds. Po tihem upamo, da bo predstavil tudi nov prepogljivi mobitel Z Flip 2.

Samsungov januarski dogodek si bo mogoče ogledati v živo na spletni strani Samsung.com. Začetek bo ob 16.00 po našem času.

V najavi dogodka je Samsung objavil spodnji videoposnetek. Zdi se, da nam je želel v njem pokazati modul za kamere, ki ga ima eden izmed mobitelov Galaxy S21.

 

Mobiteli Galaxy S21 in njihov videz

Pričakujemo lahko, da nam bo Samsung ponudil več mobitelov Galaxy S21. Sodeč po za zdaj znanih informacijah, nam jih bo sprva ponudil tri. Ne bomo pa presenečeni, če bo v prihodnje še kakšnega.

Znani novinar in tviteraš Evan Blass je na spletni strani Voice v preteklih dnevih objavil računalniško izdelane slike, ki naj bi zelo nazorno prikazovale tri prihajajoče Galaxyje S21, in sicer modele Galaxy S21 5G, Galaxy S21 Plus 5G in Galaxy S21 Ultra 5G. Sliko, ki domnevno prikazuje Galaxyja S21 5G iz številnih zornih kotov in v različnih barvah, lahko pogledate tukaj. Sliko Galaxyja S21 Plus 5G lahko pogledate tukaj, sliko Galaxyja S21 Ultra 5G pa tukaj.

Kot lahko vidimo, naj bi si bila Galaxy S21 5G in Galaxy S21 Plus 5G vizualno precej podobna. Videti je, da imata na zadnjem delu oba tri kamere, postavljene v vertikalno linijo, in bliskavico, spredaj pa zaslon z luknjo na sredini zgoraj.

Model Galaxy S21 Ultra 5G je, če gre verjeti sliki, v primerjavi z Galaxyjem S21 5G in Galaxyjem S21 Plus 5G že po videzu naprednejši. Na zadnjem delu je mogoče opaziti več leč kot pri omenjenem dvojcu. Pričakujemo lahko, da bo Galaxy S21 Ultra 5G pri izdelovanju slik in videoposnetkov prekosil svoja 'brata'.

Blassove slike kažejo na to, da naj bi bili vsi trije mobiteli na voljo v več barvah. Zdi se, da bo model Galaxy S21 5G na voljo v štirih barvnih različicah. Modela Galaxy S21 Plus 5G in Galaxy S21 Ultra 5G pa v treh oziroma dveh. Verjamemo, da bodo novinci v prihodnosti na voljo še v kakšni dodatni barvni različici.

Specifikacije mobitelov Galaxy S21

Zaupanja vredna spletna stran AndroidPolice je pred tedni razkrila, kakšne specifikacije naj bi imeli mobiteli Galaxy S21, Galaxy S21 Plus in Galaxy S21 Ultra. Poglejmo na kratko, kakšne.

Vsi trije mobiteli naj bi podpirali hitra omrežja 5G. Vsi trije naj bi tudi imeli bodisi čip Snapdragon 888 bodisi Samsungov lastni čip Exynos 2100.

Mobiteli Galaxy S21, Galaxy S21 Plus in Galaxy S21 Ultra naj bi si bili v več pogledih različni. Galaxy S21 naj bi imel 6,2-palčni zaslon z ločljivostjo FHD+ in frekvenco osveževanja 120 Hz. Ta mobitel naj bi imel tudi baterijo s kapaciteto 4.000 mAh in zadaj dve kameri z 12 MP (osnovna in zelo široka) ter eno kamero s 64 MP (telefoto).

Galaxy S21 Plus naj bi imel nekoliko večji 6,7-palčni zaslon z enako ločljivostjo in frekvenco osveževanja kot tisti pri Galaxyju S21. Imel naj bi tudi baterijo s kapaciteto 4,800 mAh. Na zadnjem delu pa dve kameri z 12 MP (osnovna in zelo široka) ter eno kamero s 64 MP (telefoto).

Paradni Galaxy S21 Ultra naj bi imel še naprednejši LTPO-zaslon s 6,8-palčno diagonalo, ločljivostjo WQHD+ in prilagodljivo frekvenco osveževanja (1-120 Hz). Mobitel naj bi imel tudi baterijo s kapaciteto kar 5.000 mAh. Na zadnjem delu pa novo kamero s 108 MP (osnovna), ki naj bi ji družbo delale še kamera z 12 MP (zelo široka) in dve kameri z 10 MP (telefoto).

Vsi trije mobiteli naj bi imeli operacijski sistem Android 11, prevlečen z uporabniškim vmesnikom UI 3.1. Sodeč po slikah in specifikacijah, ki so prišle na splet, bodo mobiteli Galaxy S21 odlični. Kako dobro se bodo prodajali, pa bo pokazal le čas.

Spremljajte nas. O njihovi predstavitvi bomo zagotovo pisali.

Viri: Samsungmobilepress.com, Androidpolice.com, Voice.com.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
6. januar 2021
5523
6. januar 2021
Sedaj je dokončno jasno, mobiteli Galaxy S21 bodo predstavljeni na ta dan
Android