Modri Fon decembra

Matej Ribič 17. december 2019 Čas branja članka: 5 min
/PublishingImages/modrifon-ribic-dec19-hero.jpg

Z lučkami okrašeno Ljubljano je vsekakor treba slikati, kar pa je najbolje prepustiti mobitelom Huawei, ki slovijo po odlični kakovosti fotografij. V tokratni decembrski akciji sta nam po modri ceni na voljo Huawei P30 Pro in P30 Lite, ki bosta ne glede na naš proračun nudila vrhunske praznične fotografije.

Huawei P30 Pro

 

Najboljši mobitel kitajskega giganta Huawei je trenutno P30 Pro, če ne štejemo modela Mate 30 Pro, ki ne podpira Googlovih storitev. Mobitel nam je tokrat na voljo po res modri ceni 540 EUR ali 22,50 EUR mesečno, ena izmed njegovih glavnih atrakcij pa je vsekakor sistem kar štirih kamer na hrbtni strani naprave. Tega sestavlja primarna v ločljivosti 40 MP in s svetlo zaslonko f/1.6, ki bo v kombinaciji z optično stabilizacijo slike poskrbela za odlične fotografije tudi ob slabih svetlobnih pogojih, pri čemer mislim na popolno temo. Posebna je tudi sekundarna telefoto kamera, ki za razliko od konkurence ponuja kar petkratno optično povečavo, fotografije pa bodo, zahvaljujoč optični stabilizaciji slike, prav tako ostre. Dodatno sta tu še tretja, ultra široka kamera in četrta kamera ToF (Time-of-Flight) za natančno detekcijo globine. Naša visoka pričakovanja dosega tudi sprednja kamera, ki se pohvali z visoko ločljivostjo 32 MP, mobitel pa tako ponuja popoln paket, kar se tiče mobilnega fotografiranja.

P30 Pro se vsekakor osredotoča predvsem na kamere, kar pa še ne pomeni, da bomo na kompromise naleteli drugje. Odlikuje ga še velik 6,47-palčni zaslon OLED z ločljivostjo 2340 x 1080 slikovnih pik in podporo za HDR, pa tudi minimalni robovi okoli zaslona. Mobitel je pri nas na voljo v dveh različicah, in sicer s 6 GB delovnega in 128 GB notranjega pomnilnika ali 8 GB delovnega spomina s kar 256 GB notranjega pomnilnika v dražji konfiguraciji. Poganja ga odličen HiSilicon Kirin 980, ki nam poleg moči nudi tudi optimalno porabo energije, kar pomeni, da nam pred koncem dneva vsekakor ne bo treba iskati električne vtičnice. Ko pa bo baterija s 4200 mAh potrebovala polnjenje, bo to potekalo izjemno hitro – tako prek hitrega žičnega polnjenja (40 W) kot tudi hitrega brezžičnega polnjenja vse do 15 W. Huawei je tako samozavesten glede zmogljivosti baterije P30 Pro, da je mobitelu omogočil povratno brezžično polnjenje, s katerim boste lahko delili energijo s prijatelji, ki jim je iPhone “umrl” že pred koncem dneva. Da bo “paket” karseda popoln, je mobitel povrhu vsega še vodoodporen z oceno IP68, na voljo pa nam je v različnih barvah.

Huawei P30 Lite

 

Najcenejši član Huaweijeve serije P – P30 Lite – je lahko vaš že za 120 EUR ali 5 EUR mesečno. Kot drugi člani te serije se tudi ta pohvali predvsem s kamero, kjer primarna ponuja zajemanje slik vse do 48 MP. Tako velika ločljivost P30 Lite omogoča, da združi informacije štirih posameznih slikovnih pik v eno samo, rezultat pa so boljše fotografije tudi ob slabih svetlobnih pogojih. Trojno kamero sestavljata še ultra široka kamera z ločljivostjo 8 MP in kamera za detekcijo globine z ločljivostjo 2 MP. Medtem ko kamere izstopajo glede na konkurenco in ceno, pa so ostale specifikacije v mejah pričakovanega. P30 Lite ponuja 4 GB delovnega in 128 GB notranjega pomnilnika, poganja pa ga HiSilicon Kirin 710, ki bo dovolj tudi zahtevnejšim uporabnikom.

Sodobni trendi kažejo, da je želja po večjih zaslonih vse večja, P30 Lite pa nam s 6,15-palčnim zaslonom IPS v ločljivosti 2312 x 1080 slikovnih pik ponuja ravno to. Trendom sledi tudi pri robovih, ki so tako ob straneh kot tudi na vrhu zaslona minimalni, zahvaljujoč majhni zarezi v obliki črke U, v kateri se nahaja sprednja kamera z ločljivostjo 24 MP. Manj trendovski je klasični bralnik prstnih odtisov, ki se je zaradi uporabe IPS- namesto OLED-zaslona prisiljen nahajati na hrbtni strani mobitela. Ta je narejena pretežno iz plastike, kar je glede na ceno pričakovano, poleg materialov pa bomo žrtvovali še vodoodpornost in brezžično polnjenje, kar je še vedno rezervirano za dražje naprave, kot je P30 Pro. Za polnjenje baterije s 3340 mAh se bomo tako zanašali na hitro žično polnjenje (18 W), varčen Kirin 710 in optimizirana programska oprema pa bosta poskrbela za njeno dolgo delovanje. Mobitel je v decembru na voljo po izjemni modri ceni, izbirali pa boste lahko med belo, črno in za Huawei značilno modro barvo.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
17. december 2019
4962
17. december 2019
Modri Fon decembra
Android