Moj Telekom: aplikacija, s katero sami urejate nastavitve TV-programov, interneta in telefonije

Nina Križaj 21. junij 2017
/PublishingImages/tvin-tehnik-hero.jpg

Skozi našo serijo člankov smo spoznali, da je Moj Telekom nepogrešljivo spletno mesto za vse naročnike Telekoma Slovenije. Prek njega lahko nadziramo in urejamo vsa svoja naročniška razmerja – tako mobilna in fiksna kot tudi elektriko. Priročen je, ker nam to omogoča vedno in povsod, doma ali na poti, in sicer prek spleta ali mobilne aplikacije. Tokrat pa poglejmo, kako z njim urejamo napredne nastavitve TV-programov, interneta in telefonije.

Moj Telekom 

Čas za televizijo je čas za udobje

Zato je prav, da si spremljanje televizije karseda prilagodite in čas, ki ste ga namenili temu početju, naredite zares sproščujoč. O tem, kako izbrati najboljšo shemo za svoj okus, smo že pisali, prav tako o tem, kako popestriti TV-program z dodatnimi opcijami. Ker pa seveda vsi obožujemo udobje, lahko prek Mojega Telekoma zadeve še poenostavimo. Z Mojim Telekomom se namreč lahko poslovimo od zamudnega iskanja programov na daljincu, saj lahko te razvrstimo po takšnem vrstnem redu, kot nam najbolj ustreza, in to z le nekaj kliki. Podrobnejša navodila si oglejte v videu spodaj.

 

Kadarkoli spremenite nastavitve interneta in modema

Konec je dobe zamudnega urejanja nastavitev prek telefonske zveze s tehnično pomočjo ali s čakanjem na strokovnjaka, ki pride na dom. Zdaj to uredite hitro in enostavno, sami in kar prek spleta v Mojem Telekomu. V Mojem Telekomu namreč lahko sami nastavite svoje brezžično omrežje WiFi, ga enostavno zaščitite z geslom, poleg tega pa na modemu še uredite namembnost vhodov – ga povežete z računalnikom, TV-komunikatorjem BOX, BOX S ali Sagem ter z IP-telefonijo. Za več informacij o postopku si oglejte spodnji video.

 

Kaj če bi vaš telefon delal namesto vas?

No, čisto tako ne bo, lahko pa si v Mojem Telekomu uredite nastavitve telefonije po svoji meri. Dandanes namreč vsi od nas pričakujejo, da smo dosegljivi 24 ur na dan, vsak dan. To je postalo že rahlo utesnjujoče, vseeno pa čutimo odgovornost, da smo na voljo. Z nastavitvami, ki vam jih omogoča Moj Telekom, se lahko razbremenite, saj prek njega lahko nastavite preusmeritve za primere, ko ne morete odgovoriti na klic, ali pa obvestila o zgrešenih klicih, da klic vrnete, ko imate čas.

Poskrbite za varnost zasebnosti, pomembnih dokumentov in svojih financ

V Mojem Telekomu lahko urejate tudi nastavitve, ki vas obvarujejo pred različnimi spletnimi grožnjami in pred previsokimi stroški. Na izbiro imate veliko dodatnih opcij, poglejmo si nekaj najbolj priljubljenih.

  • V Mojem Telekomu lahko vključite varnostni paket Kaspersky, ki ponuja zanesljivo protivirusno zaščito. Storitev je na voljo naročnikom mobilnih in fiksnih razmerij. Namenjen je zaščiti računalnika, mobilnih komunikacijskih naprav z operacijskim sistemom Android, in sicer pred virusi, nepooblaščenim dostopom prek interneta, omejevanju nezaželenih poštnih sporočil, zaščiti družine in identitete, zaščiti dragocenih podatkov ... Varnostni paket omogoča tudi zaščito podatkov z izdelavo varnostnih kopij, izboljšuje delovanje računalnika itd.
  •  

  • Varen dom je odlična izbira za vse, ki ste veliko zdoma in želite imeti nadzor nad gibanjem v svojem stanovanju. Storitev, ki jo prav tako vključite v Mojem Telekomu, omogoča: javljanje alarma na vaš mobitel, zaznavanje gibanja v stanovanju, zaznavanje dima ali izlitja vode, spletni vpogled v domač prostor s pomočjo kamere, daljinsko vodenje električnih naprav in upravljanje storitve in pregled dogodkov ter posnetkov prek spletnega in mobilnega portala.
  • Tudi razni podatki, fotografije in filmi so nam izrednega pomena in jih seveda ne želimo izgubiti. Ti bodo varno shranjeni v TViN Shrambi, s pomočjo katere imate svoje pomembne podatke in datoteke vedno na varnem. Do njih lahko dostopate 24 ur na dan, ne glede na to, kje ste, na svojem računalniku, tablici, mobitelu ali BOX-u. TViN Shramba omogoča shranjevanje pomembnih dokumentov in datotek v enoten prostor v internetni shrambi, varen prenos datotek med različnimi napravami, skupinsko delo na deljenih mapah in deljenje datotek s prijatelji prek javne povezave, maila, Facebooka ali Twitterja. Večina naročnikov Telekoma Slovenije ima na voljo vsaj 5 GB brezplačnega prostora za TViN.
  •  

  • Seveda ne moremo mimo nadzora nad stroški. Vse več ljudi uporablja Moneto, saj je plačevanje z njo hitro, enostavno in, kar je najpomembnejše, varno. Plačevanje z njo omogoča že lepo število prodajaln in drugih ponudnikov storitev. Postopek je preprost, stroške pa poravnate enkrat mesečno na računu Telekoma Slovenije. Če imate radi nadzor nad izdatki, priporočamo, da v Mojem Telekomu vključite Moneta Limit. Nastavite si znesek, pri katerem želite biti opozorjeni, koliko ste že zapravili.
  •  

Več o Mojem Telekomu:

Moj Telekom: nadzirajte stroške naročnine in paket prilagodite svojim željam

Moj Telekom: upravljajte, nadzirajte, pregledujte in pridobite ugodnosti – vse na enem mestu

​​

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
21. junij 2017
3512
4. julij 2017
Moj Telekom: aplikacija, s katero sami urejate nastavitve TV-programov, interneta in telefonije