Moj Telekom: nadzirajte stroške naročnine in paket prilagodite svojim željam

Nina Križaj 19. junij 2017
/PublishingImages/mojtelekom2-hero.jpg

O tem, kaj je Moj Telekom, kaj vse vam omogoča in kako se vanj registrirate, smo že pisali. V tokratnem članku pa se natančneje posvetimo eni izmed najbolj priljubljenih funkcij – preverjanju in nadzoru porabe zakupljenih količin ter prilagajanju paketov željam uporabnika.

Moj Telekom 

Brez skrbi, tudi če ste kakšen mesec še posebej »povezani«

Da vam osvežimo spomin: vsi uporabniki storitev Telekoma Slovenije lahko na Mojem Telekomu sproti spremljate porabo zakupljenih količin ter nadzirate stroške v vseh svojih paketih. To je zelo priročno, če pride mesec v letu, ko ste še posebej družabni (ali zaposleni) in takrat več časa preživite na svojih mobilnih napravah. Nekateri v teh primerih opravijo več klicev, drugi prisegajo na sporočila SMS/MMS, najverjetneje pa je največ takih, ki takrat več časa preživijo povezani na splet.

Včasih se zgodi, da v takih mesecih porabimo več količin, kot jih imamo vključenih v naročnino, posledica pa so dodatni stroški, ki se jim seveda želimo izogniti. Takrat je Moj Telekom zelo dobrodošel, saj lahko kadarkoli in kjerkoli prek njega zakupimo dodatne količine in naprej komuniciramo brez strahu pred previsoko položnico ob koncu meseca.

Z dodatnimi zakupi prilagodite svoj paket in se izognite visokim stroškom

Če vam torej kdaj pa kdaj zmanjka količin za klice, sporočila SMS/MMS ali prenos podatkov, lahko prek Mojega Telekoma enostavno dokupite količine ter si zagotovite večji nadzor nad stroški. V Mojem Telekomu vam nazorni števci prikazujejo, koliko količin ste porabili v tekočem mesecu oziroma v času, kolikor traja zakup. Porabo lahko spremljate vedno in povsod, saj je Moj Telekom na voljo tako na računalniku kot tudi na tablicah in mobitelih prek mobilne aplikacije in pripomočka oz. widgeta. Na ta način lahko močno znižate stroške, ki bi bili brez dodatnih zakupov veliko višji, zlasti v tujini. Izognete pa se tudi počasnejšemu delovanju, ki se sicer vklopi, ko presežete vključen prenos podatkov.

Možnosti dodatnih zakupov so odvisne od vrste naročniškega razmerja. Pri vseh pa imate dve izbiri: če veste, da določeno dodatno količino potrebujete vsak mesec, se odločite za trajni vklop, ki velja do preklica in ga lahko kadarkoli izklopite. Če več količin potrebujete le kdaj pa kdaj (npr. ko ste na počitnicah), pa se lahko odločite za zakup dodatnih količin za tekoči mesec. Karkoli izberete, je postopek enostaven – s klikom na en sam gumb znotraj Mojega Telekoma.

 

Z Mojim Telekomom sproščeno tudi v tujini

Letos se je začela nova doba počitnikovanja, saj v skladu z Uredbo EU o ukrepih za enotni evropski trg od zdaj naprej lahko kličemo, pošiljamo sporočila in brskamo po spletu brez dodatnih stroškov tudi v tujini oziroma v območju držav z EU-tarifo. V začetni fazi spremembe, ki jo seveda vsi toplo pozdravljamo, pa mnogi še vedno doživljajo dvome, koliko podatkov lahko prenesejo v tujini oziroma koliko klicev in sporočil lahko pošljejo. Pri tem je naročnikom Telekoma Slovenije Moj telekom v veliko pomoč, saj lahko sproti spremljajo porabo prenosa podatkov tako v Sloveniji kot v območju držav z EU-tarifo.

Tudi za uporabnike predplačniške telefonije Mobi

Dodatne zakupe lahko prek Mojega Telekoma naročajo tudi vsi uporabniki Mobi. Na izbiro imajo dodatne zakupe za izbrano število dni, pogoj pa je le, da imajo dovolj stanja na računu. Dodatne količine so na voljo takoj, ko jih vklopijo, vedno pa lahko dokupijo še nove, ki se prištejejo morebitni neporabljeni količini enot veljavnega zakupa.

 

Pregled tudi nad klici, opravljenimi na domačem telefonu

V Mojem Telekomu lahko spremljate in prilagajate tudi svoja fiksna razmerja, in tako je komunikacija brezskrbna tudi v vašem domu. Ko se vpišete v Moj Telekom, se vam prikaže nadzorna plošča, kjer izberete fiksno razmerje, tam pa je na voljo pregled nad vsemi klici, kar vključuje tako dohodne, odhodne in zgrešene klice. Znotraj Mojega Telekoma lahko vklopite tudi storitev pošiljanja SMS-obvestil ali e-sporočil v primeru, da želite biti obveščeni o zgrešenem klicu.

Doživite novo izkušnjo gledanja televizije in obogatite ponudbo TV-programov

Obožujete tisti del dneva, ko se sprostite v domačem udobju pred televizorjem? Če radi spremljate nove, zanimive TV-vsebine ali včasih želite popestriti izbiro programov, lahko kadarkoli v Mojem Telekomu spremenite programsko shemo ali se odločite za vklop dodatnih programskih opcij .

 

Na izbiro imate več programskih shem, kar vam omogoča, da izberete tisto, ki vključuje vam priljubljene vsebine. A ne glede na izbrano programsko shemo se lahko vedno odločite za dodatne programske opcije in obogatite nabor TV-programov. Na voljo vam je raznolika ponudba vsebin: od priljubljenih TV-serij, nadaljevank, največjih filmskih uspešnic, resničnostnih šovov, do pestre palete vsebin za najmlajše, dokumentarnih filmov ter dodatnih športnih vsebin. Znotraj Mojega Telekoma lahko programe tudi razvrščate po vrstnem redu, kakršnega si želite.

Prek Mojega Telekoma lahko vedno preverite, katero shemo in programske opcije imate trenutno vključene. Izbrano imate lahko le eno programsko shemo in več opcij, ki jih lahko kadarkoli dodate ali odstranite. Lahko pa se naročite tudi na napredne možnosti, gledanje televizije prilagodite svojemu času in potrebam – začasno ustavite program, si oddajo pogledate pozneje (kar do sedem dni nazaj), spremljate tudi druge vsebine, kot so YouTube, vreme, priporočila, športni rezultati ipd.

 

Si kdaj želite ogledati film, pa na televiziji ne najdete ničesar zase?

Potem zagotovo poznate videoteko televizije Telekoma Slovenije, ki ponuja več kot 10.000 naslovov v kar osmih videotekah. Te se redno dopolnjujejo in imajo bogato ponudbo vsebin, ki so podnaslovljene ali sinhronizirane, vse več pa jih je tudi v HD-kakovosti. Pri uporabi videoteke vam je prav tako v veliko pomoč Moj Telekom, kjer imate ves čas pregled nad mesečno porabo. Tako vam ni treba skrbeti, da bi presegli mesečni limit, ki ga namenite za tovrstno zabavo.

Prednosti Mojega Telekoma se kar ne končajo, zato še naprej spremljajte naše članke, kjer boste našli še mnogo koristnih nasvetov za njegovo uporabo.

 

Več o Mojem Telekomu:

Moj Telekom: aplikacija, s katero sami urejate nastavitve TV-programov, interneta in telefonije

Moj Telekom: upravljajte, nadzirajte, pregledujte in pridobite ugodnosti – vse na enem mestu

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
19. junij 2017
3506
4. julij 2017
Moj Telekom: nadzirajte stroške naročnine in paket prilagodite svojim željam
iOS, Android