Mothership - Applov novi kampus

Jan Ferme 24. september 2013
/PublishingImages/apple01.jpg

Prejšnji teden je bil za Apple uporabnike zelo razburljiv. Steve Jobs je predstavil nov iOS 5, iCloud, iTunes Match, ... Ampak, nato je v torek predstavil še nekaj zelo zanimivega - Applov nov kampus, imenovan Mothership (Matična ladja). Steve Jobs je predlog o novem Apple kampusu predstavil mestnemu svetu Cupertina, od koder Apple izhaja in kjer že ima svoje poslovne prostore.

Novi Applov kampus bo v obliki velikega prstana in spominja na vesoljsko ladjo. Nov kampus bo ena zgradba, v kateri bo prostora za 12000 zaposlenih, od tega bo 90% stavbe pod zemljo. Niti eno steklo na novem kampusu ne bo ravno, ampak ukrivljeno, kar ji bo dalo še dodatno arhitekturno in "kultno" vrednost. Steve Jobs pravi, da si jo bodo v prihodnosti prihajali ogledovati študenti arhitekture iz vsega sveta. Večino parcele, ki jo imajo zdaj kupljene, prekrivajo asfaltna parkirišča in zapuščene stavbe. Z novim kampusom želijo vse to odstraniti in narediti velike zelenice ter dvigniti število dreves na 6000.

Župan Cupertina je nekaj dni po Jobsovi predstavitvi tudi privolil v gradnjo takšne zgradbe. Kako da ne, saj je Apple največji davkoplačevalec v mestu in dvomim, da si lahko privoščijo, da bi odšel kam drugam. Steve pravi, da imajo v načrtu Mothership zgraditi do leta 2015 in se takrat že vseliti v nove poslovne prostore.

Če te zanima celotna Jobsova predstavitev si jo poglej v spodnjem videu:

Vir: TUAW
Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
24. september 2013
766
24. september 2013
Mothership - Applov novi kampus