Muzei, ozadja za vaš Android mobitel

Uroš Miklavčič 20. februar 2014
/PublishingImages/muzei_tehnik_hero.jpg

Priznajmo si - iskanje primernega ozadja za vaš mobitel je lahko naporno opravilo. Ko končno najdete sliko, ki vam je všeč, se izkaže, da je tako nizke ločljivosti, da ni uporabna. Vse prevečkrat pa se ustavi že pri tisti pravi sliki, ki bi vas prepričala. Naj vam torej predstavim aplikacijo Muzei.

Kaj je Muzei?

Muzei je aplikacija, ki prevzame nadzor nad vašim ozadjem na zelo inovativen način (mimogrede, aplikacija sama po sebi izgleda čudovito). Ko prvič naložite to brezplačno aplikacijo, boste imeli na voljo dve možnosti za vaša ozadja - prikazuje vam lahko sliko po vaši izbiri ali pa vam na zaslon postavi umetniško sliko. Poleg tega lahko nastavite, koliko naj bo vaše ozadje zamegljeno in zatemnjeno, kar je odlično, saj s tem dosežete, da so ikone aplikacij in widgeti bolje vidni - seveda pa lahko obe vrednosti nastavite na nič in jih ne uporabljate. In to je to. Kaj je torej tako posebnega? Tu nastopijo podporne aplikacije.

 

Podporne aplikacije

Podporne aplikacije ali vtičniki, kakor jim želite reči, so dejansko dodatni viri slik za Muzei. Ravno te podporne aplikacije, ki jih lahko izdela kdorkoli, ki ima nekaj znanja z razvojem aplikacij, so tisto, kar daje aplikaciji tako visoko dodano vrednost. Vsaka od podpornih aplikacij vam doda nov vir slik v Muzei aplikacijo. To pomeni, da lahko Muzei prikazuje slike iz storitev, kot so Flickr, Reddit, Instagram, DropBox in tako naprej.

 

Prav DropBox je odlična rešitev, če vseeno želite ročno dodajati ozadja, saj Muzei enostavno povežete s svojim DropBox računom in izberete eno ali več map na vašem računu, iz katerih bo Muzei vlekel slike. Če določene slike nočete, jo samo odstranite iz DropBox mape. Enako, če želite sliko dodati.

Med drugimi viri so trenutno zelo priljubljeni 500px, National Geographic, Nasa (Astronomy Picture Of the Day), naslovnice glasbenih albumov, deviantArt, hashtage ... Novi viri se pojavljajo iz dneva v dan in gotovo vam ne bo dolgčas ob preizkušanju novih.

 

Enostavno

Kar je najlepše pri vsem tem, je enostavnost uporabe: dodajanje novih virov je preprosto in hitro, nastavitve zamegljenosti in temnosti pa so univerzalne. Vsi viri, ki jih naložite, so pregledno urejeni po vrsti in preklapljanje med njimi je popolnoma enostavno. Veliko podpornih aplikacij pa vam, poleg lastnih nastavitev, omogoča tudi nastavitev intervala menjave ozadij, kar je zelo prikladno. Jaz imam nastavljeno, da me vsako uro preseneti novo ozadje. Aha, še to, če imate nastavljeno, da vam Muzei zamegli in zatemni ozadje, pa bi si vseeno želeli na hitro ogledati jasno sliko ozadja, samo dvakrat tapnite po zaslonu in ozadje se bo za kratek čas osvetlilo ter izostrilo.

 

Priporočam

Aplikacijo toplo priporočam vsem lastnikom Android mobitelov, ki si želijo nekoliko popestriti svoje, morda dolgočasno, ozadje. Oglasite se v komentarjih in povejte, kateri vir je vam najljubši. Jaz trenutno uživam v slikah z Reddita.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
20. februar 2014
1966
8. september 2014
Muzei, ozadja za vaš Android mobitel
Android