Na eBay naj bi zašel prototip iPhona 6

Tehnik 16. oktober 2014
/PublishingImages/iphone_prototip_cover.jpg

Mobiteli iPhone ne glede na to, ali jih kupimo ob vezavi ali v prosti prodaji, nikoli niso bili poceni. So pa njihove običajne cene še vedno precej nižje od tiste, ki se je pojavila na spletni strani eBay. Neka oseba je namreč na njej prodajala domnevno prototipno različico iPhona 6, začetno ceno pa je postavila kar na 60 tisoč dolarjev, kar nanese nekaj manj kot 47 tisoč evrov. Cena se je kasneje celo dvignila nad 100 tisoč dolarjev oziroma 78 tisoč evrov, nato pa so pri eBayu oglas odstranili. Menda so ga odstranili zato, ker naj bi Apple tako zahteval. Seveda pa obstaja tudi možnost, da ni šlo za pravi prototipni mobitel in je oseba, ki je ustvarila oglas, le-tega odstranila iz moralnih razlogov. Za tem oglasom so se sicer na eBayu pojavili še drugi sorodni oglasi s precej nižjo ceno, ki pa so najverjetneje lažni.

Prototip iPhona 6 z začetno ceno 60 tisoč dolarjev naj bi prišel v neprave roke povsem naključno. Prejela naj bi ga oseba, ki je pri ameriškem ponudniku mobilnih storitev Verizon želela podaljšati pogodbo in kupiti nov iPhone 6, prodajalka pa naj bi ji nevede dala kar prototip tega mobitela.

Iskanje prototipa iPhona 6 na eBayu je vsekakor slaba poteza. Za vse tiste, ki si želijo ekskluzivno različico mobitela, obstaja precej boljša alternativa. Obstajajo namreč podjetja, ki paradne mobitele opremljajo s pregrešno dragimi materiali. Seveda pa v zameno zahtevajo ne prav majhen kupček denarja.

Viri:
http://betanews.com/2014/10/06/who-would-pay-more-than-60000-for-an-iphone-6-prototype/
http://www.theonion.com/articles/iphone-6-prototype-removed-from-ebay,37121/
https://www.apple.com/pr/products/iphone/iPhone.html

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
16. oktober 2014
2243
16. oktober 2014
Na eBay naj bi zašel prototip iPhona 6
iOS