Na Instagram je prišla novost, ki jo bodo številni oboževali

Tehnik 13. julij 2021 Čas branja članka: 3 min
/PublishingImages/instagram-in-objave-kavcic-jul21-hero.jpg

Ali spadate med tiste, ki družbeno omrežje Instagram uporabljajo tudi na osebnem računalniku prek spletne strani instagram.com? Če ja, boste morda veseli novosti, ki jo je spletna verzija Instagrama očitno dobila.

Tviteraš Matt Navarra je na svojem Twitter profilu objavil zaslonske slike, ki kažejo, da je sedaj tudi v spletnem Instagramu mogoče objavljati slike in videe. Doslej smo lahko na njem slike in videe samo gledali ter si izmenjavali sporočila z drugimi uporabniki, slik in videov pa nismo mogli nalagati.

Omenjena novost očitno še ni na voljo vsem uporabnikom. Nam pri Tehniku v času pisanja tega članka še ni bila. Upamo, da kmalu bo, saj se nam zdi zelo uporabna.

Če bi si radi ogledali Mattove zaslonske slike, si jih lahko na tej povezavi.

Če sodimo po teh zaslonskih slikah, je mogoče slike in videe v spletnem Instagramu nalagati prek ikone s plusom, ki se pojavi v zgornjem delu strani. Videti je, da uporabnik med nalaganjem posnetkov dobi tudi možnost za njihovo urejanje. Videti je, da jim lahko nastavi razmerje stranic. Razmerje stranic lahko pri posnetkih pusti izvirno, lahko pa ga spremeni v 1 : 1, 4 : 5 ali 16 : 9.

Na Mattovih zaslonskih slikah je tudi videti, da lahko uporabnik posnetkom nastavi enega od filtrov. To ne preseneča, saj je Instagram znan po svojih filtrih in bilo bi čudno, če ne bi omogočal njihove uporabe v spletu.

Poleg filtrov pa je očitno mogoče nastaviti še nekaj drugih osnovnih nastavitev pri videzu posnetkov, na primer svetlost slike in kontrast.

Zdi se, da novost ne velja za Instagramove zgodbe. Zdi se, da zgodb v spletnem Instagramu za zdaj še ni mogoče objavljati.

Pri Telekomu Slovenije že dolgo časa uporabljamo Instagram. Vabimo vas, da sledite našemu profilu. Najdete ga na tem naslovu oziroma tako, da v Instagramov iskalnik vtipkate »telekom_slovenije« ali pa »Telekom Slovenije«.

Ni pa Instagram edino družbeno omrežje, kjer smo prisotni. Najdete nas lahko tudi na Facebooku, Twitterju ter LinkedInu, pa tudi na YouTubu. Veseli bomo, če nas posledite oziroma obiščete tudi tam.

Vira: Twitter.com (tekst), Instagram.com (naslovna slika)


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
13. julij 2021
5711
13. julij 2021
Na Instagram je prišla novost, ki jo bodo številni oboževali