Nadgradnja na Mango se je začela

Tilen Žagar 24. september 2013
/PublishingImages/omnia_W.jpg

Za časa pisanja tega članka so prvi uporabniki že dobili obvestilo o možni nadgradnji svojega Windows Phone 7 telefona na Windows Phone 7.5, bolj znan pod imenom Mango.

Točen potek nadgradnje je Microsoftovec Eric Hautala razkril na Windows Phone Blogu. Čeprav bodo (bomo) Mango dobili skoraj vsi uporabniki (98%) istočasno, to ne pomeni, da se bomo z njim vsi zabavali že jutri. V prvem tednu bo sporočilo o nadgradnji prejelo 10% uporabnikov, če bo šlo vse brez večjih težav, bo Microsoft dostop omogočil 25% uporabnikom, šele po tednu ali dveh pa sprostil strežnike za vse. S tem želijo zagotoviti kvalitetno nadgradnjo s čim manj problemi. Če boste torej med nesrečneži, ki boste Mango dočakali šele v oktobru, brez skrbi, niso vas pozabili.

Kot vedno, boste za nadgradnjo potrebovali povezavo z osebnim računalnikom in Zune ali WP7 Connector for Mac. Ker previdnost ni nikoli odveč, se lahko zavarujete še z izdelavo varnostne kopije trenutnega stanja na telefonu. Za tiste, ki ste na telefon naložili kakšno od razvijalskih različic Manga, pa je sedaj dober trenutek, da se vrnete na NoDo in se s tem izognete možnim zapletom. POPRAVEK: po prvih poročilih je Microsoft poskrbel tudi za ta scenarij. V nadgradnjo se vrine dodaten korak "beta cleaner", končni rezultat pa je enak.

Poleg same nadgradnje pa je Microsoft razkril še Web Marketplace, od koder lahko sedaj v brskalniku iščete, ocenjujete, komentirate in nenazadnje naložite Windows Phone 7 aplikacije in igre brez zapletenih vmesnih korakov. Ko se odločite za nakup, vam na poljuben email naslov pošljejo sporočilo s povezavo, ki jo morate odpreti na telefonu.  V Web Marketplace se prijave z Live uporabniškim računom, nas pa so očitno pospravili pod Veliko Britanijo.

Samsung Omnia W

Skupaj z Mangom pa so tu seveda še novi telefoni, z zmogljivejšim drobovjem in vsem dodatki, ki jih Windows Phone pred Mangom ni podpiral, kot recimo kamera na prednji strani, namenjena videoklicem. Eden od prvih bo Samsung Omnia W, s 3.7 palčnim zaslonom in 1.4 gigaherčnim procesorjem manjši in zmogljivešji brat že znane Omnie 7. O novih WP7 telefonih upam da že kmalu.

O stanju vseh Windows Phone nadgradenj se sicer lahko pozanimate na Where's my phone update.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. september 2013
1752
24. september 2013
Nadgradnja na Mango se je začela
Windows Phone 7