Naj se navdušenje začne! NEO Igre so tu!

Boris Tramte 11. februar 2021 Čas branja članka: 5 min
/PublishingImages/NEO-igre-tramte-feb21-hero.jpg

Odločili smo se obogatiti ponudbo TV-komunikatorja NEO Smartbox in dodati še zadnji manjkajoči člen zabave: igre. In s tem ne mislimo nekih kratkih igric Flash, ki jih med dolgočasnim posedanjem v pisarni odigrate na službenem računalniku, temveč čisto prave igre, ki jih nadzorujete z igralnim ploščkom in ponujajo ure in ure igranja.

In najboljše pri tem? Za igranje ne potrebujete močne strojne opreme, konzole ali kakšnega drugega dodatka, ki bi vam pod polico televizorja zavzemal dodatni prostor. Vse, kar NEO Smartbox zahteva od vas, je, da držite v roki igralni plošček in imate na voljo nekaj prostega časa, ki ga lahko porabite za zabavo pred televizorjem.

Vse to omogoča tehnologija igranja v oblaku, ki je že nekaj časa v veljavi drugod po svetu, sedaj pa prvič takšno možnost igranja vpeljujemo tudi v našo podalpsko deželo.

Kako deluje?

Morda se vse skupaj zdi predobro, da bi bilo res, toda tehnologija gre nezadržno dalje in praktično vsak dan za nas pripravi nova presenečenja. Tako je tudi v tem primeru, saj je tehnologija igranja v oblaku še relativno mlada, vendar hitro pridobiva na priljubljenosti in jo mnogi obravnavajo kot prihodnost igranja videoiger.

Glavni dejavnik pri igranju v oblaku je močna in stabilna internetna povezava, Slovenija pa je na področju hitre optike med vodilnimi državami sveta, kar je odličen teren za igranje v oblaku.

 

Zadeva deluje takole: na TV-komunikatorju najprej opravimo registracijo in nato v meniju izberemo NEO Igre. Prikaže se knjižnica vseh ponujenih iger. Iz zbirke izberemo igro, pritisnemo tipko za igranje in že se pred nami pojavi igra. Trik je v tem, da v bistvu gledamo samo videoprenos igre, ki se izvaja na strojni opremi, ki je daleč stran. Po kmečko povedano: predstavljajte si, da imate nekje postavljen računalnik, ki poganja igro kilometre stran, vi pa imate iz njega potegnjen kabel, ki na vašem televizorju riše sliko. Vse skupaj je potem kot Netflix, le da tukaj ne gledate filma, temveč igrate interaktivno igro.

To pomeni, da se vam ni treba ukvarjati s čakanjem na prenos gigabajtov podatkov, rušenjem igre ali nizkimi sličicami na sekundo. Vse je narejeno s pritiskom nekaj gumbov, vmesnik pa je preprost za uporabo, tako da ga lahko uporablja tudi oseba, ki ni v življenju nikoli igrala iger.

Storitev omogoča tudi ustvarjanje različnih profilov, kar pomeni, da se lahko z eno naročnino zabava več družinskih članov. V praksi to pomeni, da lahko več igralcev igra eno igro, napredek pa se bo shranil vsakemu ločeno. Starši imajo tudi možnost nastavljanja omejitev in tako lahko mlajšim igralcem preprečijo igranje tistih naslovov, ki bi bili preveč nasilni za njihove oči.

Dobra internetna povezava je za pravo zabavo nujna, saj boste samo ob dobri optiki dobili stabilno in kakovostno sliko brez zamika pri upravljanju.

Igre

Storitev na začetku ponuja natanko 50 naslovov, ti pa so razdeljeni v različne kategorije. Za raznovrstno ponudbo je poskrbljeno in tako lahko izbirate med športnimi, pustolovskimi, otroškimi ali dirkalnimi igrami. Ob NEO Igrah se bodo zabavali tako stari in mladi, poskrbljeno pa je tudi za skupno zabavo. Nekatere igre namreč podpirajo hkratno in sodelovalno igranje dveh igralcev, tako da se lahko skupaj s prijateljem ali članom družine podata v pustolovščino pred enim zaslonom.

Ponudbo bomo še dodatno nadgrajevali – vsaka dva meseca bo dodanih pet novih iger. To pomeni, da bo samo letos knjižnica večja za 80 naslovov, kar je dovolj velika ponudba, da bodo v njej našli nekaj zase tudi resnejši igralci. Slednji se lahko že zdaj zabavajo v ponujenih igrah, saj med njimi najdemo tudi nekaj takih naslovov, kot so Kingdom Come Deliverance, The Surge in Homefront the Revolution. To so igre, ki za preigravanje zahtevajo desetine ur, tako da boste v zameno za mesečno naročnino prejeli ogromno vsebine.


Cena?

Za proslavitev igranja v oblaku smo pripravili posebno akcijo. Prvi mesec igranja je namreč za vse naročnike Telekoma Slovenije z optiko povsem brezplačen, nato pa bo storitev za mesec igranja zahtevala 8 EUR in to brez vezave.

Za manj kot desetaka mesečno boste tako dobili takojšen dostop do lepe zbirke iger, ki se bo med letom 2021 samo še razširila. Ponudba je raznovrstna, omogočeno je skupinsko igranje in vse deluje kot »iz škatlice«, tako da ne boste izgubljali živcev z iskanjem pravilnih grafičnih nastavitev in rušitvijo iger. Vse to brez čakanja na prenašanje gigabajtov podatkov, brez dodatnih nakupov in brez vsiljivih reklam. To je dejansko ponudba, ki konkurira tujim aplikacijam in jih v marsikakšnem pogledu tudi prekaša.

kupi


Center zabave v dnevni sobi

Res je zanimivo, kako je ena škatlica v obliki TV-komunikatorja NEO Smartbox popolnoma preobrazila podobo dnevne sobe. Če smo včasih za polno zabavo potrebovali cel kup naprav, v letu 2021 za vse to zadostuje majhna, komaj opazna črna škatlica. Ta nam lahko predvaja glasbo, filme, serije, zdaj pa smo dobili tudi priložnost za igranje čisto pravih iger, kar je dnevno sobo spremenilo v pravi center raznovrstne zabave, ki je v teh časih več kot dobrodošla.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
11. februar 2021
5560
11. februar 2021
Naj se navdušenje začne! NEO Igre so tu!