Najbolj pričakovani Applovi izdelki 2022

Tehnik 16. maj 2022
/PublishingImages/Applovi-izdelki-tehnik-maj22-hero.jpg

Apple pripravlja dogodek za razvijalce WWDC, kjer običajno napove programske novosti, temu pa nato sledijo novi računalniki, telefoni, ure in druge naprave, ki te novosti že izkoriščajo. Analitiki že dalj časa ugibajo, kaj bi lahko sledilo in glede na govorice ter napovedi kitajskih proizvajalcev so to najbolj pričakovani Applovi izdelki druge polovice 2022.

iPhone 14

Novi iPhone je seveda najbolj očiten izdelek, ki ga lahko pričakujemo letos, saj proizvajalec iz Cuppertina vsako jesen predstavi novo generacijo. Nobenega dvoma ni, da lahko pričakujemo nove procesorje, boljše fotoaparate oz. kamere in nov nabor barv, ni pa še jasno, ali bomo dobili tudi novo obliko. Po nekaterih ugibanjih naj bi se zareza na vrhu zaslona poslovila, čeprav drugi analitiki napovedujejo, da bo to letos doživel samo najzmogljivejši iPhone Pro; tega naj bi poganjal še močnejši procesor.

kupi

Macbook Air

Predlani predstavljeni Macbook Air je bil prvi, ki ga je poganjal Applov novi procesor M1, z letošnjo nadgradnjo pa naj bi bil tudi prvi, ki ga poganja nova generacija M2. Novim zmogljivostim naj bi sledile tudi nova podoba, z večjim zaslonom in več barvnimi različicami, uporabniki pa bodo najbolj veseli, če bo zraven še kak dodaten vmesnik poleg dveh USB-C.

kupi

Apple Watch Series 8

Tudi predstavitev nove generacije ur ne bo posebej presenetila, saj jih Apple vsako leto postopoma posodablja z novimi funkcionalnostmi, boljšo vodotesnostjo in daljšim trajanjem baterije. Letos naj bi po napovedih analitikov pričakali tudi prvo različico ure, ki bo zares odporna na elemente, podobno kot Garminovi modeli Instinct. Ali bo to prineslo tudi ustrezno dolgo trajanje delovanja baterije (tj. vsaj teden dni), še ni jasno, a najbrž ne, saj analitiki niso napovedali, da bi Apple načrtoval vključitev sončnih celic v steklo. Zato pa naj bi letos (ali pa najkasneje prihodnje leto) dobili merilnik telesne temperature, kar je funkcionalnost, ki bo priročna precej širšemu krogu uporabnikov.

kupi

Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
16. maj 2022
5921
31. maj 2022
Najbolj pričakovani Applovi izdelki 2022