Najbolj prodajan pametni mobitel v prvi četrtini leta je bil … iPhone X!

Tehnik 8. maj 2018
/PublishingImages/najbolj-ipxone-x-maj18-hero.jpg

Strokovnjaki iz analitičnega podjetja Strategy Analytics so ugotavljali, kateri pametni mobiteli so bili v prvi četrtini letošnjega leta najbolj prodajani. Ugotovili so, da so to mobiteli iPhone.

Sodeč po njihovih rezultatih je bil najbolj prodajan pametni mobitel v prvem četrtletju iPhone X. Apple je prodal oziroma dostavil kar 16 milijonov teh mobitelov. Povedano drugače, iPhone X je zavzemal 4,6% tržni delež med pametnimi mobiteli v prvem četrtletju. Drugi najbolj prodajani pametni mobitel v prvi četrtini letošnjega leta je bil iPhone 8 z 12,5 milijona prodanimi primerki, tretji pa je iPhone 8 Plus z 8,3 milijona prodanimi primerki.

 

Četrti najbolj prodajani pametni mobitel v prvem četrtletju je bil že več kot leto dni star iPhone 7, ki je bil prodan v 5,6 milijona primerkih. Šele na petem in šestem mestu najdemo prva mobitela z Androidom. Na petem mestu je Xiaomijev Redmi 5A, ki je bil prodan v 5,4 milijona primerkih, na šestem pa Samsungov Galaxy S9+, ki je bil prodan v 5,3 milijona primerkih. Treba pa je omeniti, da je šel Galaxy S9 Plus v prodajo v zadnjem delu prvega četrtletja. Če bi se to zgodilo nekoliko prej, bi bil na lestvici verjetno višje.

V prvi četrtini letošnjega leta je bilo skupaj prodanih 345,4 milijona pametnih mobitelov, kar je nekoliko manj kot v istem obdobju lani, ko je bilo prodanih 353,8 milijona pametnih mobitelov, še razkriva Strategy Analytics.

Vira: strategyanalytics.com, apple.com.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
8. maj 2018
4005
8. maj 2018
Najbolj prodajan pametni mobitel v prvi četrtini leta je bil … iPhone X!
iOS, Android