Najbolj vroče novosti iz San Diego Comic-Con 2022

Tehnik 28. julij 2022 Čas branja članka: 3 min
/PublishingImages/comic-con-tehnik-jul22-hero.jpg

V drugi polovici julija oboževalci ZF, fantazije in stripov iz vseh vetrov oblegajo kalifornijski San Diego ali pa po spletu spremljajo novosti, ki jih na dogodku Comic-Con predstavijo filmski in televizijski studii, razvijalci iger ter založniki knjig in stripov. Letos je bilo spet zelo vroče. In to predvsem zaradi vročih novosti.

Marvelov spektakel

Za tradicionalno največji spektakel poskrbi Marvel, ki je letos razkril peto in šesto fazo svojega filmsko-televizijskega vesolja (Marvel cinematic universe). Skupno ime za prihodnji dve fazi je Saga večvesolja (The Multiverse Saga), vključevala pa bo filme kot so Ant-Man in Osa 3, Varuhi galaksije 3, Blade, Marvelovi, v MCU vstopajo nekdaj Foxovi Fantastični 4, vrača pa se tudi Stotnik Amerika; leta 2025 pa se bo saga zaključila z dvema novima filmoma o Maščevalcih. Na televizijski strani bo na Disney+ prišlo nekaj zanimivih serij, denimo druga sezona Lokija in animirane What If …, prav tako pa tudi Marvelovi zombiji in nadaljevanje, nič več Netflixovega, Daredevila. Najprej pa seveda napovednik, ki je najbolj pretresel obiskovalce, pripada filmu Wakanda za vedno (Wakanda Foreever), ki bo zaključil 4. fazo. V njem bomo namreč spoznali novega Črnega panterja, saj je igralec Chadwick Boseman, ki ga je upodobil v prvem filmu, pred dvema letoma tragično preminil.

 

Črni Adam in Shazam

V konkurenčnem stripovskem filmskem vesolju založnika DC in filmskega studia Warner jim niso želeli ostati dolžni glede spektakla in so predstavili Dwayna Johnsona kot prihajajočega antijunaka Črnega Adama. A ta ni bil zgolj v kostumu, temveč je na oder priletel (s pomočjo žic in dima) ter z gesto roke poskrbel, da so obiskovalcem zažarele zapestnice (ki so jih prejeli ob vhodu). Poleg Črnega Adama so napovedali tudi prihajajoči film Shazam: Bes bogov, izognili pa so se omenjanju za prihodnje leto napovedanih Aquaman 2 in Flash. Slednjega nedvomno zaradi kontroverznosti zvezdnika Ezre Millerja, Aquamana pa zaradi nedavnega škandaloznega sodnega procesa, v katerega je bila vpletena igralka Amber Heard.

 

Zombiji

Niso pa stripovski filmi edini na Comic-Conu. Tukaj so tudi po stripih posnete serije! Netflix je končno prikazal napovednik za adaptacijo Sandmana, enega najbolj čislanih stripov vseh časov, ki prihaja v njihovo videoteko že prihodnji teden. Medtem ko se poslavlja ena najbolj priljubljenih stripovskih serij, Živi mrtveci, ki bo oktobra zaključila zadnjo sezono, pa sta na Comic-Con vletela Andrew Lincoln in Danai Gurira, ki sta upodobila že dolgo odsotna Ricka in Michone ter napovedala, da se njuna lika vračata v posebnem odvrtku, ki prihaja na AMC prihodnje leto.

 

Fantazijski dvoboj

To jesen lahko poleg zombijev pričakujemo tudi epski fantazijski spopad. Konec avgusta prihaja na HBO Max Hiša zmaja, odvrtek slovite Igre prestolov, takoj v začetku septembra pa bo Amazon Prime Video predstavil serijo Gospodar prstanov: Prstani moči, ki bo predstavila dogodke, ki so se odvili tisočletja pred slovito filmsko trilogijo. Napovednika za obe seriji sta navdušila z vizualno podobo in igro, kmalu pa bomo videli tudi, kako se bo vse obneslo na malih ekranih. Amazon je predstavljal tudi svojo drugo fantazijsko serijo, Kolo časa (The Wheel of Time), ki bo dobila kratke animirane predzgodbe, napovedali pa so tudi tretjo sezono, čeprav še ni znan niti datum predvajanja druge. Zato pa je ljubitelje fantazije navdušil nepričakovano zabaven in spektakularen napovednik za film Zmaji in ječe: Čast med tatovi (Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves), ki temelji na priljubljenih igrah in prihaja v kina prihodnje leto.

 

Vampirji in drugi nesmrtni

Če imate stripov vrh glave in vas ne zanimajo zmaji ter bi si želeli bolj »odrasle« vsebine, pa je Comic-Con ponudil tudi stvari, ki bi vas lahko zanimale. Ljubitelji akcije se bodo razveselili novega nadaljevanja baleta borilnih (no, skorajda morilskih) veščin John Wick 4, ki prihaja v kino 2023, zvezdnik Keanu Reeeves pa je tudi napovedal, da bo za Netflix predelal svoj ZF akcijski strip v film in povezano animirano serijo. Za malo bolj umirjeno vzdušje in še več krvi pa bo poskrbela mreža AMC s serijo Intervju z vampirjem, predelavo priljubljene serije romanov (ki so bili tudi predloga za nepozabni istoimenski film iz leta 1994). Premiera je napovedana za 2. oktober in jo bomo lahko spremljali tudi pri nas.

 

Večino filmov si boste kmalu po odhodu iz sporeda kinematografov lahko ogledali v videoteki DKino, mnogi med njimi bodo kmalu za tem prišli tudi v naročniško videoteko HBO Max in na spored HBO, kakor tudi serijo Zmajeva hiša; seriji Intervju z vampirjem in zaenkrat neimenovani odvrtek Živih mrtvecev z Rickom in Michonne prihajata na kanal AMC, medtem ko lahko zaključek Živih mrtvecev spremljate na FOXu.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
28. julij 2022
5968
28. julij 2022
Najbolj vroče novosti iz San Diego Comic-Con 2022