Najbolj zaželjena znamka je Nokia

Tilen Žagar 24. september 2013
/PublishingImages/vuclip_anketa2.jpg

Vsaj po rezultatih ankete, ki jo je opravil Vuclip. V anketi je sodelovalo 560000 anketirancev iz 188 držav, povprašali pa so jih, katere lastnosti telefona so jim pri nakupu najbolj pomembne, kdaj imajo namen kupiti nov mobitel in na katero znamko prisegajo.

Statistika tako razkriva, da je damam pri nakupu bolj pomembna funkcionalnost, moškim pa cena. Najbolj nestrpni pri nakupu novega telefona so najstniki, ki jih večina načrtuje menjavo že v naslednjih 3 mesecih. 90 odstotkov Applovih uporabnikov bo tudi za naslednji telefon izbralo Apple, največ anektirancev pa za naslednji telefon načrtuje Nokio. Ta je s 36,6 odstotki prehitela tako Apple (24,8%) kot BlackBerry (20,8%). Samsung je z 12,5 odstotki na četrtem mestu.

vir: http://vuclip.com

Rezultati so vsaj zame kar malce presenetljivi. V naših logih se vse dogajanje vrti okoli pametnih telefonov, kjer sta najbolj "glasni" znamki Samsung in Apple. Ko pa v anketo zajameš 188 držav in vse telefone, je slika očitno drugačna. V rezultatih so posebej izpostavili tri precej različne države, Kenijo, Sirijo ter Urugvaj. V Keniji so med 5 najbolj popularnimi telefoni v februarju same poceni in vzdržljive Nokie, medtem ko v Siriji bogata elita kupuje iPhone in iPade, ki sta se vrinila med Fince.

vir: http://vuclip.com

Če vas zanimajo vsi rezultati ankete si pretočite tale pdf in poglejte, kako zgleda mobilni svet izven ograj našega dvorišča.

vir: Conversations by Nokia

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. september 2013
1781
24. september 2013
Najbolj zaželjena znamka je Nokia