Najljubše vsebine in športni dogodki za vse člane družine

Marjan Kodelja 7. november 2022 Čas branja članka: 3 min
/PublishingImages/NEO-TV-LITE-kodelja-nov22-hero.jpg

Dragocena aplikacija NEO TV Lite Telekoma Slovenije za pametne televizorje vas bo rešila prenekatere zadrege, kadar želijo člani družine gledati različne vsebine in nihče noče popustiti.

Poleg resničnostnih oddaj imajo športni dogodki potencial, da vas prikujejo pred velike zaslone sodobnih pametnih televizorjev. Obenem pa nezmožnost ogleda nečesa, kar ste nestrpno čakali več tednov ali celo mesecev, povzroča nepopisno slabo voljo. Naslednji tedni bodo tozadevno gotovo pestri. Na zaslone se vrača najpomembnejša postranska stvar na svetu, da Sanjskega moškega in še kakšne lokalne oddaje, ki trka na čustva lepšega spola, sploh ne omenjam. S tem pa se vračajo znani konflikti, če je v gospodinjstvu en sam televizor. Kdo in ob katerih urah ima ekskluzivno pravico odločati, kaj boste vsi skupaj gledali.

Na voljo tudi na televizorjih LG

Pametni televizorji nam niso dali le dostopa do tujih pretočnih storitev, saj so jih v takšne namene enako dobro izkoristili tudi slovenski operaterji. Aplikacije za spremljanje naročenih televizijskih programov namreč prepreči potrebo po več digitalnih sprejemnikih. Ker Telekom Slovenije televizijske vsebine naročnikom prenaša v tehnologiji IP TV, je nujen TV-komunikator NEO Smartbox. Dovolj je eden, ki poskrbi za osrednji domači zaslon, medtem ko na pametne televizorje v otroških sobah in »moškem brlogu« naložite aplikacijo NEO TV Lite. Ta deluje na vseh z operacijskim sistemom Android in po novem tudi sistemom WebOS 3.0 podjetja LG.

Zaradi želje po celovitem okolju morate izpolnjevati nekaj pogojev, da bi uporabili aplikacijo NEO TV Lite: naročniško razmerje ob dodatku 1,49 evrov mesečno in televizor, ki namestitev aplikacije omogoča in je priključen v isto omrežje kot TV-komunikator NEO Smartbox. Po prvem zagonu steče aktivacija na spletni povezavi. Kodo, ki jo boste videli na zaslonu, vpišite v polje v spletnem brskalniku osebnega računalnika ali mobilne naprave, kjer ste odprli povezavo za aplikacijo. Sledijo krajše nastavitve z vpisom imena naprave, gledalčevega profila in kode PIN za zaščito neprimernih vsebin ter strinjanje s pogoji uporabe. Postopek traja manj kot minuto, zatem pa dobite dostop do programov, ki jih lahko gledate v spletni in mobilni aplikaciji. Lahko jo boste uporabljali na drugih televizorjih ob upoštevanju omejitve do 5 naprav, na katerih lahko spremljate televizijske programe. Mednje sodijo pametni mobiteli in tablični računalniki s sistemom Android ali iOS, saj se v kvoto šteje tudi mobilna aplikacija NEO. Toda jasno je, da je marsikatero vsebino udobneje gledati na zaslonu televizorja kot na zaslonu pametnega mobitela ali tabličnega računalnika.

 

Katere funkcije so vam na voljo?

Televizijska aplikacija nudi kar nekaj funkcij, ki smo jih vajeni uporabljati na TV-komunikatorju NEO Smartbox. Ljubitelji športa boste, milo rečeno, navdušeni nad funkcijo Vrhunci NEO, s pomočjo katere so samodejno shranjeni ključni trenutni športnih prenosov. Kratki posnetki so zbrani na enem mestu, da ne boste zamudili nobenega gola, rdečega kartona ali enajstmetrovke, tudi če boste prisiljeni za krajši čas oditi izpred zaslona. Daleč najpomembneje pa je, da sta dostop in iskanje trenutka, ki bi ga radi ponovno pogledali, silno preprosto, kar je nenazadnje ena od odlik uporabniškega vmesnika aplikacije in komunikatorja.

Ravno tako vam je v aplikaciji na voljo funkcionalnost ogleda nazaj. Kot običajno so dosegljive oddaje večine televizijskih programov, ki niso starejše od sedem dni. Če to ni dovolj, pa lahko, ko se odpravite na daljši dopust, uporabite funkcijo snemalnika. Določite vsebine, ki jih bo storitev posnela in shranila v »knjižnici«, kjer vas bodo čakale še naslednjih 30 dni. S kombinacijo ogleda nazaj in snemalnika ne boste zamudili nobene vsebine.

Kljub temu pa ni zamenjava, temveč dodatek oziroma razširitev storitev, ki vam jih nudi Telekom Slovenije. Oblikujete lahko do pet profilov, znotraj katerih po svojih željah razvrstite televizijske programe, določite starostne omejitve in v svojem delu knjižnice hranite priljubljene vsebine. Kjerkoli nato profil uporabite, vam je povsod na voljo enako okolje.

kupi

Aplikacija za TV-komunikator NEO Smartbox je namenjena sistemu Android, zato je njeno širjenje po ekosistemu okoli tega sistema logičen korak razvoja celovitega in izjemno uporabnega okolja pametnega življenja NEO, ki ga Telekom Slovenije razvija v okviru storitve NEO. Dobrodošla novost pa je dostopnost v okolju sistema WebOS pametnih televizorjev LG. S tem Telekom Slovenije širi možnosti spremljanja naročenih storitev in povečuje udobje uživanja v priljubljenih vsebinah v družbi družine in prijateljev ali v samoti, kadar je to potrebno. Predvsem pa široka paleta funkcij preprečuje, da bi zamudili oddajo ali prenos, ki ste ju dlje časa nestrpno čakali.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
7. november 2022
6042
7. november 2022
Najljubše vsebine in športni dogodki za vse člane družine