Najpomembnejši mobiteli, ki jih je lani ponudil LG

Tehnik 7. januar 2021 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/lg-v-2020-kavcic-jan21-hero.jpg

LG, ki že kar nekaj časa igra zelo vidno vlogo na trgu pametnih mobitelov, je bil v lanskem letu zelo aktiven. Ponudil je kar nekaj novih modelov pametnih mobitelov. Med drugim tudi takšnega, ki še posebej izstopa. Spodaj smo izpostavili po našem mnenju najpomembnejše mobitele, ki jih je ta južnokorejski tehnološki velikan ponudil v lanskem letu.

V60 ThinQ 5G

V prvi četrtini lanskega leta je LG svoje privržence razveselil s kakovostnim mobitelom V60 ThinQ 5G. Gre za še enega člana LG-jeve priljubljene serije mobitelov z oznako V.

V60 ThinQ 5G je ob predstavitvi spadal med samo smetano pametnih mobitelov. Pohvali se lahko z dobrimi snemalnimi sposobnostmi. Med drugim je sposoben tudi snemati videe v ločljivosti 8K. Prav tako se je sposoben povezati v hitra omrežja 5G.

 

V60 ThinQ 5G ima kakovosten 6,8-palčni zaslon z ločljivostjo 2460 x 1080 slikovnih točk. Nanj se lahko doda še en dodaten zaslon z enako diagonalo in ločljivostjo. Ob priklopu dodatnega zaslona ta mobitel ponudi prav posebno uporabniško izkušnjo, ki jo nekateri uporabniki še kako cenijo.

Celotno opremo pri mobitelu V60 ThinQ 5G lepo zaokrožijo čip Snapdragon 865, baterija s kapaciteto 5.000 mAh in bralnik prstnih odtisov, ki je v zaslonu.

Velvet

LG je nekoliko za tem, ko je ponudil V60 ThinQ 5G, ponudil še en zelo zanimiv mobitel. Ponudil je model po imenu Velvet.

Velvet je zelo eleganten in hkrati zmogljiv mobitel. Na zadnjem delu lahko najdemo tri kamere. Te kamere niso postavljene v modul, kot smo to vajeni pri sodobnih mobitelih, temveč so postavljene ločeno. Na sprednjem delu mobitela Velvet najdemo še eno kamero ter precej razpotegnjen in lep zaslon.

 

Velvet ima tudi zmogljiv čip Snapdragon 765G ter podporo za 5G-omrežja. Na voljo je sicer tudi v različici, ki ne podpira 5G-omrežij in ima čip Snapdragon 845. Če potegnemo črto, gre za mobitel, ki mu je težko očitati veliko stvari.

Wing

Jeseni je nato LG ponudil mobitel, ki je precej drugačen od vseh, ki smo jih doslej videli. Govora je o modelu Wing.

Mobitel Wing se lahko obnaša kot klasičen mobitel. Lahko pa njegov osrednji 6,8-palčni zaslon zasučete, s čimer dobite še en dodaten zaslon, ki je skrit v notranjem delu. S tem, ko osrednji zaslon zasučete, pridobite nove načine uporabe naprave.

 

Mobitel Wing skriva še eno posebnost. V notranjosti ima skrito kamero, ki lahko takrat, ko jo uporabnik potrebuje, prileze ven. Tovrstno skrivanje kamere sicer ni nekaj tako posebnega, kot je omenjeno sukanje zaslona. Ga pa vseeno ne videvamo pri vsakem mobitelu. Wing ima sicer tudi tri zelo solidne kamere na zadnjem delu.

Ta mobitel vsekakor ni za vsakega uporabnika. Prvič zato, ker ne spada med najcenejše mobitele na trgu. Drugič pa, ker vsi ne potrebujejo dveh zaslonov. Vseeno pa lahko rečemo, da gre za kakovosten mobitel. Hkrati pa velja pohvaliti tudi LG, ki si je drznil ponuditi takšen mobitel. Pa naj še kdo reče, da so danes vsi mobiteli enaki.

Novi modeli serije K

LG je pred koncem lanskega leta ponudil še tri zanimive mobitele serije K. Gre za modele K62, K52 in K42. Ta trojica ne spada ravno med najboljše mobitele na svetu. Je pa vseeno vredna omembe, saj za svojo ceno ponuja precej.

 

Vsi trije mobiteli imajo zadaj po štiri kamere, spredaj pa eno. Imajo tudi precej velik 6,6-palčni zaslon, baterijo s kapaciteto 4.000 mAh in zelo soliden dizajn. Žal podpore za 5G-omrežja nimajo. A glede na to, da gre za mobitele, ki so cenovno precej dostopni, jim tega ne smemo zameriti.

Pri Telekomu Slovenije prodajamo več zgoraj omenjenih modelov. Vabimo vas, da si tukaj ogledate našo aktualno ponudbo LG-jevih mobitelov.

Vir: LGnewsroom.com.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
7. januar 2021
5525
7. januar 2021
Najpomembnejši mobiteli, ki jih je lani ponudil LG