Natečaj Itak Režiser

Tehnik 24. september 2013
/PublishingImages/itak_reziser_slika.png

Natečaj Itak Režiser je letos del spremljevalnega programa na 22. ljubljanskem filmskem festivalu LIFFe, tako kot je v prejšnjih letih Itak Filmfest pozival k mobilnem filmskem ustvarjanju. Letos natečaj Itak Režiser, ki poteka od 10. oktobra do 4. novembra 2011, narekuje, da bodo Itakovci in ostali mobilni filmarji navdih za film, posnet z mobitelom, iskali v vsakdanu. Zakaj? Ker je življenje drama, komedija, tragedija, akcija, včasih celo grozljivka. Vsak dan ponuja material za film. Itak.

Najboljši film natečaja bo nagrajen z mobitelom Nokia C7, Itak kipcem in vstopnico za ogled vseh predstav na LIFFe 2012. Film z najboljšo tehnično izvedbo bo nagrajen z mobitelom Sony Ericsson Xperia X10, film z najboljšo izvirno idejo pa z mobitelom Samsung Galaxy 551. Hkrati bodo ustvarjalci 10 finalnih filmov nagrajeni z možnostjo udeležbe na treh filmskih delavnicah z režiserjem Miho Hočevarjem (Gremo mi po svoje, Jebiga, Na planincah, …), v okviru katere bodo najboljši Itak režiserji izpilili svoje filmske spretnosti pod budnim očesom strokovnjaka.

V Itak kotičku bodo obiskovalcem festivala na voljo filmske publikacije in dnevno časopisje, brezplačna kava ter udobna sedišča za oddih in predah med ogledi posameznih projekcij ali razmislek o idejah za lasten film. Letos lahko obiskovalci za nekatere izbrane filme na LIFFe vstopnice kupijo tudi preko Dogaja.Itak, vse pa, kot že prejšnja leta, tudi s pomočjo svojega mobitela, s storitvijo M:Vstopnica.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. september 2013
1584
24. september 2013
Natečaj Itak Režiser