Ne spreglejte teh razširitev za Chrome

Tehnik 21. februar 2018
/PublishingImages/google-drugace-hero.jpg

Našo serijo člankov, v katerih smo vam predlagali dobre razširitve za brskalnik Chrome (Windows), končujemo. Tokrat vam bomo predlagali še nekaj zadnjih razširitev za Chrome, ki se nam zdijo vredne omembe. Spadajo v različne kategorije.

Screen Shader

Ob daljšem gledanju v monitor se naše oči začnejo naprezati in postanejo utrujene in pekoče. Lahko se nam tudi poslabša spanec. K sreči te težave lahko omilimo, če uporabljamo očala, ki so namenjena uporabi monitorjev, ali pa si namestimo kakšno programsko orodje, ki sliko na našem monitorju naredi očem bolj prijazno.

Eno izmed programskih orodij, ki omili omenjene težave, je razširitev Screen Shader, ki je brezplačno na voljo za Chrome. Ta zna spremeniti barve na spletnih straneh, tako da so te našim očem precej bolj prijazne in manj utrujajoče. Razširitev, ko je zunaj noč, barve spremeni še konkretneje, tako da bližje, ko smo spancu, manj motečih barv z monitorja preide v naše oči.

OurStickys

OurStickys je izjemno zanimiva razširitev, ki nam omogoča, da na spletne strani dodajamo nalepke s svojimi opombami oziroma zapiski.

Zanimivo pri razširitvi OurStickys je to, da si naše nalepke natančno zapomni. Če si na primer na našo spletno stran www.telekom.si dodamo nalepko z zapiskom, nas bo ta pričakala na strani vsakič znova, ko jo bomo odprli. Se pa nalepka ne bo prikazala na preostalih spletnih straneh, ki jih bomo odprli.

Priporočamo vam, da si na nalepke ne dajete kakšnih zaupanja vrednih informacij. Iz čisto zasebnih razlogov.

 

Read Aloud

Če se nam kdaj ne da brati člankov, ki so na spletnih straneh, lahko uporabimo kar razširitev Read Aloud in ta nam jih bo sama prebrala. Je pa res, da slovenskih člankov ne zna ravno dobro prebrati, tako da nam lahko pride prav samo pri določenih člankih. Razširitev Read Aloud sicer podpira prek 40 različnih jezikov. Žal pa ne slovenskega.

Android Calculator

Kot že ime razkriva, nam razširitev Android Calculator nudi kalkulator, ki je podoben tistemu, ki ga najdemo v operacijskem sistemu Android.

Razširitev Android Calculator nudi zelo osnoven kalkulator, tako da če spadate med tiste, ki občasno potrebujejo tudi kakšne napredne matematične funkcije, ta razširitev verjetno ne bo za vas. Če ne potrebujete naprednih funkcij, pa verjamemo, da vam bo razširitev Android Calculator prišla prav.

 

Turn Off the Lights

Razširitev Turn Off the Lights zatemni prostor okrog spletnih videov in s tem izboljša našo izkušnjo pri gledanju. Deluje na številnih spletnih straneh, na katerih lahko gledamo videe. Med drugim tudi na YouTubu, ki ga uporablja večina izmed nas.

Sama uporaba razširitve Turn Off the Lights je sila preprosta. Ko gledamo nek video na spletni strani in želimo, da se okolica okrog tega videa zatemni, moramo samo klikniti na ikono razširitve Turn Off the Lights in že se okolica zatemni. Ko želimo spet normalen pogled na spletno stran, moramo še enkrat klikniti na ikono razširitve Turn Off the Lights in ga dobimo.

 

Black Menu for Google

Razširitev Black Menu for Google nam Googlove storitve (Gmail, YouTube, Zemljevidi …) izpiše v posebnem meniju, prek katerega nato lahko te storitve tudi odpiramo.

Razširitev Black Menu for Google nam Googlove storitve lahko odpre v pomanjšanem oknu. Tako nam ni treba zapustiti spletne strani, ki jo imamo odprto, da bi videli neko Googlovo storitev. Uporabna stvar!

 

Naše prejšnje članke z razširitvami za Chrome si lahko ogledate spodaj:


7 super razširitev za Chrome, ki jih športni navdušenci morate imeti

Uporabne Chromove razširitve za iskanje takšnih in drugačnih stvari

7 super razširitev za Chrome (kategoriji družbena omrežja in komunikacija)

Super razširitve za Chrome, ki poskrbijo za zabavo

Šest super razširitev za Chrome, ki se nanašajo na sliko

Razširitve za Chrome, ki izboljšajo vašo storilnost

Vira: blog.google/press, chrome.google.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
21. februar 2018
3887
21. februar 2018
Ne spreglejte teh razširitev za Chrome