Nekaj trikov na mobitelu, ki so v službi neprecenljivi

Andrej Pirnat 24. september 2019 Čas branja članka: 6 min
/PublishingImages/mt-app-triki-pirnat-sept19-hero.jpg

Na počitnicah smo popolnoma odmislili službene zadeve. Kaj če bi se poletna sproščenost letos nadaljevala v delovni september in še naprej? Misel zagotovo pričara nasmeh na obraz, zlasti ker je ideja popolnoma uresničljiva – s pomočjo vašega mobitela in Mojega Telekoma.

S pomočjo Mojega Telekoma lažje uskladite delo in prosti čas

Ko smo na poletnih počitnicah, se zavemo, kako lepo je biti tako sproščen, brez neprestanih misli na številne obveznosti v službi in doma. Temu ponavadi sledi tudi sklep, da bo letos vse drugače! Da ne bomo pustili, da nas službene obveznosti spet prevzamejo, da bomo bolj organizirani in si vzeli več časa zase in za svoje prostočasne dejavnosti. Ideja in namen sta super, ni kaj, toda kaj ko se večina v zgolj nekaj tednih spet ujame v začaran krog. Recite, da je dovolj, v roke vzemite mobitel in odprite Moj Telekom, ki je na voljo na tem spletnem naslovu ali kot aplikacija Moj Telekom (Android in iOS).

 

Kako lahko mobitel sam opravi delo namesto mene?

Se sliši predobro, da bi bilo res? Morda res ne morete v pisarno poslati le svojega mobitela in pozabiti na službo, lahko pa vam pomaga, da vsaj v vašem prostem času prevzame vso kontrolo. V tem trenutku se najbrž sprašujete, kako. Odgovor je – nič lažjega. Le sledite spodnjim nasvetom in ko boste spoznali preproste rešitve Mojega Telekoma, se boste počutili, kot da imate osebno asistentko, ki vam vedno krije hrbet.

Vključite telefonski predal, ki klic prevzame namesto vas

Ko se na klic ne morete javiti, to lahko namesto vas stori vaša osebna tajnica – telefonski predal. Sami lahko posnamete pozdravno sporočilo, vsa glasovna sporočila, ki jih prejmete, pa vam telefonski predal brezplačno posreduje kot glasovno priponko na vaš mobitel v MMS-sporočilu ali na vaš e-naslov. Vsa sporočila lahko nato preverite na svojem mobilnem telefonu oziroma računalniku. V primerih, ko delovna naloga ne more počakati na vas, pa lahko glasovno sporočilo preprosto po e-pošti posredujete sodelavcu in ta uredi zadeve namesto vas.

Poskrbite, da zaradi nedosegljivosti ne zamudite pomembnega klica

Včasih smo nedosegljivi, pa tega sploh ne vemo, a vedno si tega pač ne moremo privoščiti. Na take situacije se lahko dobro pripravite s storitvijo SMS-zgrešeni klic, ki vam posreduje informacijo, kdo in kdaj vas je klical v času nedosegljivosti. Ko ste ponovno dosegljivi, prejmete SMS s seznamom zgrešenih klicev – tudi kadar ste v tujini. Če torej pričakujete nek klic, ga s to storitvijo zagotovo ne boste zamudili in boste poklicali nazaj, ko boste utegnili. Storitev SMS-zgrešeni klic v primeru nedosegljivosti je samodejno že vključena v vse naročniške pakete mobilnih storitev Telekoma Slovenije – za delovanje storitve le izključite preusmeritev klicev v primeru nedosegljivosti ali zasedenosti.

Ko delo ne more počakati na vas, klice preusmerite na drugo številko

Vsakega kdaj doleti delo, ki ga ne sme odložiti, toda ravno tisti dan se zgodi nekaj nepričakovanega. Ali pa imamo pač preprosto preveč nujnih obveznosti, ne moremo pa biti na dveh mestih naenkrat. Takrat so naši sodelavci neprecenljiva pomoč. Najbolj praktična rešitev je, da se prijavite v Moj Telekom in vključite preusmeritev na drugo številko, sodelavec pa bo tako lahko prevzel vaše delovne obveznosti.

 

Sporočila SMS in MMS posredujte na e-naslov

Prav tako kot klice pa lahko kolegom v službi posredujete tudi sporočila SMS in MMS, ki jih pošiljate ali prejemate na svojo telefonsko številko. S pomočjo Mojega Telekoma jih lahko posredujete na drugo mobilno številko ali e-naslov. Storitev se prav tako kot zgoraj omenjene odlično obnese, ko ste odsotni iz pisarne, pa naj bo razlog dopust, bolniška odsotnost ali druga delovna obveznost.

Tako, spoznali smo nekaj uporabnih rešitev, ki nam olajšajo usklajevanje delovnih nalog in s tem tudi prostega časa. In zdaj ste ostali brez izgovora, da nimate časa zaradi službenih obveznosti.

Ne spreglejte, kaj vse še omogoča Moj Telekom

Tokrat smo govorili o tem, kako si z Mojim Telekomom lahko pomagamo pri obvladovanju službenih obveznosti, ob naslednji priložnosti pa se dotaknemo še njegovih drugih uporabnih funkcij. Moj Telekom je na voljo na spletnem naslovu ali kot aplikacija (Android in iOS), več o njem pa lahko preberete tudi na spodnjih povezavah.

Več o Mojem Telekomu:

Moj Telekom: aplikacija, s katero sami urejate nastavitve TV-programov, interneta in telefonije,

Moj Telekom: nadzirajte stroške naročnine in paket prilagodite svojim željam,

Moj Telekom: upravljajte, nadzirajte, pregledujte in pridobite ugodnosti – vse na enem mestu,

Moj Telekom: Kje preveriti, koliko interneta imate na voljo v tujini,

Moj Telekom: Ups, doma pozabili mobitel? Nič hudega, imamo zelo praktično rešitev.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. september 2019
4849
24. september 2019
Nekaj trikov na mobitelu, ki so v službi neprecenljivi