NEO Igre: Najhitreje do bogate igričarske izkušnje

Tehnik 12. april 2022 Čas branja članka: 3 min
/PublishingImages/NEO-IGRE-APRILA-HARB-APR22-HERO.JPG

Videoigre so zadnja leta eden najbolj priljubljenih načinov zabave, hkrati pa tudi najbolj dobičkonosne. A to ne pomeni, da so igre nujno tudi draga izkušnja. Res je, da igralniki, kot so Sony PlayStation, Microsoft Xbox in Nintendo Switch, niso poceni, resnično zmogljivi igričarski osebni računalniki pa še bistveno več, vendar lahko z uporabo novih tehnologij igramo širok nabor napetih in zabavnih iger kar s komunikatorjem NEO Smartbox. Spoznajte NEO Igre.

NEO Igre je storitev Telekoma Slovenije, ki omogoča takojšnje igranje številnih iger, in vse, kar potrebujete, je zgolj igralni plošček in naročnino na storitev. Storitev aktivirate v trenutku v komunikatorju NEO Smartbox, priklopite igralni plošček in že lahko začnete igrati katero izmed več kot sto iger, ki so na voljo. Najbolj priljubljene igre pokrivajo vse žanre, od streljačin, do pustolovščin, športnih iger, arkadnih, prvoosebnih in večigralskih (multiplayer) iger, najdete pa tudi igre za otroke in nogometne igre. Ker NEO Igre uporabljajo novo tehnologijo pretočnega igranja, ni skrbi za stabilnost delovanja, saj se vso procesiranje odvija v strežnikih ponudnika, kar je tudi razlog za zahtevo po hitri internetni povezavi prek optičnega omrežja FTTH. Storitev podpira celo vrsto različnih igralnih ploščkov, vključno z Logitechovimi, Geniusovimi, Trustovimi in tistimi za PlayStation ali Xbox, med katerimi so številni na voljo tudi v E-trgovini Telekoma Slovenije.

Storitev NEO Igre je na voljo za 8 EUR na mesec, kar na letno znese manj kot stotaka oziroma manj kot dve novi igri za PC ali igralno konzolo. Če niste prepričani, ali je storitev primerna za vas, lahko NEO Igre prvi mesec preizkušate brezplačno. Vse igre so naročnikom na voljo brezplačno, brez dodatnih stroškov, naročnin ali nakupov znotraj iger.

Nove tehnologije iger

NEO Igre temelji na tehnologiji pretočnega igranja, ki deluje na podobnem principu kot pretočni video ali glasba: storitev se izvaja v strežnikih ponudnika, tako je za predvajanje oziroma igranje dovolj že manj zmogljiva naprava, imeti moramo le dovolj hitro internetno povezavo. To še toliko bolj velja za igre, saj se med igranjem podatki pošiljajo v obe smeri v realnem času. Telekom Slovenije je NEO Igre razvil skupaj s francoskim ponudnikom pretočnih iger Gamestream, ki rešitve ponuja s partnerskimi operaterji v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Aziji, nedavno pa je njihovo tehnologijo licenciral tudi Ubisoft, razvijalec iger, kot so Assassin’s Creed, Far Cry in Just Dance. Pretočno igranje (cloud gaming) je trenutno ena najbolj rastočih panog v svetu video iger, saj na trg z lastnimi rešitvami vstopa vse več velikih igralcev z rešitvami kot so Google Stadia, NVidia GeForce Now in Microsoft Xbox Cloud Gaming, čeprav je slednji še v preizkusni različici beta. Te tri storitve (uradno) tudi še niso podprte v Sloveniji in za igranje na televizorju zahtevajo nakup dodatne opreme. NEO Igre pa so po drugi strani že na voljo, ponujajo bogato knjižnico naslovov in so ekskluzivna storitev Telekoma Slovenije.

Koncept storitve NEO Igre je podoben naročniškim pretočnim videotekam, kot sta HBO Max in Netflix, saj je naročnikom na voljo celoten katalog iger, ki vsak mesec zraste za pet novih naslovov, ki jih skupaj z najbolj zanimivimi igrami vsak mesec predstavimo tudi na Tehniku. Trenutno obsega prek 100 iger in vključuje uspešnice, kot so Disney Infinity 3.0, Offroad Racing, Dirt4, Saint’s Row, LEGO Star Wars, F1, Tennis World Tour in WRC 7 World Rally. Vse igre imajo opise v slovenščini in napovednike s prikazom igranja, vsaka pa tudi starostno oznako PEGI, ki označuje, za katero starost je igra primerna. Igre lahko iščemo in razvrščamo po žanrih (akcija, strategija, uganke, šport, arkada, pustolovščina, simulacija …) in po oznakah PEGI. Vsako igro je mogoče igrati nemudoma, brez predhodnega prenosa velike količine podatkov in dolgotrajne namestitve, saj se vse to odvija v oblaku.

Tako da prebrskajte po katalogu in si izberite igre, ki vas najbolj zanimajo. Ustrezen plošček lahko kupite v E-trgovini Telekoma Slovenije, če pa že imate kakšnega doma, ga kar priklopite v NEO Smartbox, preprosto aktivirajte storitev na portalu oziroma v aplikaciji Moj Telekom ali pa kar neposredno na NEO Smartboxu in že ste pripravljeni za igro.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
12. april 2022
5898
12. april 2022
NEO Igre: Najhitreje do bogate igričarske izkušnje