NEO Igre v oktobru

Tehnik 11. oktober 2021 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/NEOigreOKT-harb-okt21-hero.jpg

Videoigre so lahko odlične za sprostitev, odklop možganov ali reševanje kompleksnih sosledij. Eden najbolj preprostih dostopov do širokega nabora zabavnih iger, ki jih lahko igrate na velikem zaslonu televizorja, so NEO Igre, storitev Telekoma Slovenije, ki vsak mesec razširi ponudbo z novimi naslovi.

Naša programska opcija NEO Igre vam omogoča, da videoigre igrate brez igralne konzole. Potrebujete samo NEO Smartbox, optično povezavo, televizor in igralni plošček. Dober igralni plošček za NEO Igre je na primer Logitech F710, ki ga lahko kupite tudi pri Telekomu Slovenije, storitev pa deluje tudi s ploščki za Xbox in PlayStation.

Spodaj vam na kratko predstavljamo najnovejše videoigre, ki smo jih dodali v NEO Igre. Celoten spisek videoiger, ki je na voljo v opciji, pa si lahko ogledate tukaj.

The Last Tinker

Prikupna pustolovščina predstavi fantazijsko deželo, v kateri barve izginjajo, in barvitega opičjaka po imenu Koru, ki lahko povrne ravnovesje. Igralec upravlja opičjaka, ko ta teka, pleza in poskakuje, se pogovarja z drugimi liki ali bori s sovražniki in postopoma odkriva pot do rešitve sveta. Igra je primerna tudi za mlajše igralce, saj ponuja ljubko vizualno podobo, a zahteva zelo spretne prste, spoznavanje moči barv in drugi odbiti elementi zgodbe pa bodo zabavni za igralce vseh starosti.

 

Saints Row: The Third

V tej akcijski pustolovščini igralec prevzame vodenje kriminalne združbe.Prva naloga je rop banke, ključni cilj pa  prevzeti nadzor nad kriminalom v mestu. Igra je zelo nasilna, vendar v streljanje in pobijanje nasprotnikov integrira prismuknjen humor, ki med drugim vključuje člana ekipe, ki se je pridružil kriminalcem, ker vadi za vlogo v filmu. Igra se iz tretjeosebne perspektive, tako da vidimo svoj lik pred sabo, za streljanje/udarce pa merimo z muho. Čeprav je cilj slediti nalogam, je svet odprt, tako da lahko tudi skrenemo na potepe naokrog.

 

Viking Brothers 5

Realno-časovna strategija v kateri zabavno animiranim Vikingom pomagamo popraviti in zgraditi naselje, da se lahko spoprimejo z zmajem in drugimi nevarnostmi. Čeprav je miška in tipkovnica osnovno orodje za igranje strategij, pa dobra izvedba Viking Brothers pokaže, da je to zvrst mogoče igrati tudi z igralnim ploščkom iz udobja kavča.

 

Shadow Tactics: Blades of the Shogun

Taktična pustolovščina je postavljena na Japonsko v čas obdobje Edo, cilj igre pa , da se s samuraji in nindžami pretihotapimo v mesta in vojašnice in druge ustanove, kjer moramo pridobiti pomembne podatke in izpolniti druge naloge, ob tem pa moramo biti dovolj previdni, da nas sovražniki ne zaznajo. Spopade je treba opraviti čim bolj neopazno in hitro, poleg stražarjev pa se moramo izogibati tudi civilistom in biti pozorni na živali, gladino vode, sneg ter podobno. Kompleksnost igre se stopnjuje, a ni pretirana, najbolj pa privlači napeta in zanimiva zgodba.

 

ClusterTruck

Naj ime ne zavede, to ni igra o vožnji tovornjakov, temveč o skakanju po njihovih strehah. Namenjena je igralcem vseh starosti s hitrimi refleksi in še hitrejšimi prsti, ki preskakujejo iz enega vozečega tovornjaka na drugega, medtem ko ti drvijo naprej po cesti in se prevračajo. Igre je konec, ko pristanemo na tleh, da bi se temu izognili, pa moramo uporabiti številne trike, ki so nam na voljo.

 

To so le novi dodatki k nenehno rastoči knjižnici iger, ki jih lahko igrate v storitvi NEO Igre. Pri vseh igrah je navedena primerna starost po mednarodni lestvici PEGI, tako da lahko tudi hitro ugotovite, katere so primerne za otroke in katere ne.

Vse igre v knjižnici lahko naročniki začnete igrati v trenutku. Mesečna naročnina na NEO Igre znaša 8 EUR, novi naročniki storitve pa jo lahko prvi mesec preizkušajo brezplačno. Več informacij v zvezi z NEO Igrami je na voljo na spletni strani.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
11. oktober 2021
5782
23. november 2021
NEO Igre v oktobru