NEO priporoča: Pravi detektiv

Igor Harb in Tamara Harb 18. januar 2019 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/true-detectiv-neo-harb-jan19-hero.jpg

Telekomova nova generacija televizije NEO je prinesla povsem drugačno izkušnjo gledanja vsebin na televiziji in drugih napravah, ki omogoča še večjo in lažjo izbiro filmov in serij ter še preprostejše spremljanje športnih dogodkov in novic. Pri več sto programih, 7-dnevni možnosti ogleda nazaj in pestri ponudbi videotek je NEO orodje, ki ponudi lažji fokus na tisto, kar želimo gledati in preprost dostop prek celega nabora naprav, na Tehniku pa smo vam pripravili priporočila vsebin, ki jih ta teden ne smete zamuditi.

Najbolj vroče ta hip: Pravi detektiv (HBO GO)

Ustvarjalci tretje sezone HBO-jeve temačne kriminalke se vračajo h koreninam s primerom, ki se odvija v različnih desetletjih, kjer detektiv skuša razrešiti grozljiv umor z ritualističnimi elementi. Ampak, ali je njegovemu pešavemu spominu mogoče zaupati? In, ali lahko nova spoznanja vse postavijo na glavo? V glavnih vlogah Mahershala Ali, Stephen Dorff in Carmen Ejogo.


 

Prvi dve epizodi 3. sezone sta na voljo na HBO, če serije še ne poznate, pa priporočamo tudi 1. sezono z odličnima Matthewom McConaugheyjem in Woodyjem Harrelsonom.

Filmska uspešnica: Osmi potniki (DKino in HBO GO)

V videotekah Telekoma Slovenije so na voljo vsi filmi o Osmem potniku. Izvirnik jih letos šteje 30, a je še zmeraj srhljiv in napet kot takrat. Prav tako drugi del, ki ga je režiral James Cameron, še zmeraj velja za enega najboljših ZF akcionerjev, medtem ko sta tretji in četrti solidna žanrska izdelka, čeprav nista prestavila standardov. Predzgodba Prometej je nedvomno najlepše posnet film iz serije in krepko razširi mitologijo, najnovejši Osmi potnik: Zaveza pa je ZF grozljivka stare šole.


 

Čas za kulturo: Trije plakati pred mestom (HBO od nedelje, 20. 1. 2019)

Lanski dvakratni oskarjevec Trije plakati pred mestom je pogosto šokantna in še pogosteje nepričakovano smešna drama o trdoživi ženski, ki ne dovoli, da bi umor njene hčerke ostal neraziskan, hkrati pa se v mestu dogaja veliko več kot se na prvi pogled zdi. Fenomenalna igra Frances McDormand in Sama Rockwella.


 

Akcijski presežek: Bourne (Planet TV)

Planet TV ob nedeljah zvečer vrti serijo filmov o neustavljivemu tajnemu agentu Jasonu Bournu, ki ga upodobi Matt Damon. Trenutno je z ogledom nazaj na voljo drugi film Bournova premoč, od nedelje zvečer pa bo še tretji, Bournov ultimat. To sta tudi daleč najboljša od petih, z napeto zgodbo in prelomno, kinetično režijo akcijskih scen. Najnovejši film, Jason Bourne, pa je na voljo v DKinu.


 

Smeh zagotovljen: Truplo (Voyo)

Komična kriminalka domače produkcije je polna nepredvidljivih meta šal in preobratov. Zgodba se odvija med policijskim zaslišanjem skupine zelo nenavadnih osumljencev in prič, ki so videli čisto preveč kriminalk, da bi lahko policistom povedali, kaj se je dejansko zgodilo. Prvo epizodo si lahko ogledate spodaj, ostale so na voljo v videoteki Voyo.


 

Otroški kotiček: Mouk (TV Slovenija, HBO)

Mouk je prikupna 10-minutna risanka, ki prihaja iz Kanade. Dogajanje je postavljeno v svet, ki je skoraj enak našemu, le da so namesto ljudi živali. Glavni junak je medvedek Mouk, ki s svojim prijateljem Lucianom potuje s kolesom okrog po svetu in spoznava različne običaje. Risanka je zanimiva in poučna. Posamezne epizode so na TV Slovenija v sklopu nedeljskega Živ žava, v HBO GO pa najdete celo sezono. Priporočamo ogled na nacionalki zaradi boljše sinhronizacije.Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
18. januar 2019
4403
18. januar 2019
NEO priporoča: Pravi detektiv